in

Ето 5 причини защо не трябва да ексфолирате кожата си!

Кожата на тялото остава копринено гладка на пипане, ексфолирайки мъртвите кожни клетки от повърхността. Но кога не трябва да се прави?

ексфолирам

 

 

Но има обстоятелства, когато не е препоръчително да се използват такива козметични средства- казват дерматолозите Денди Енгелман и Лиза Гуиди.

1.След слънчево изгаряне
Слънчевото изгарян означава не само, че сте прекарали малко повече време на слънце, но и че кожата е „повредена“, казва Енгелман. Всеки козметичен продукт, приложен върху кожата през този период, трябва да бъде насочен към нейното възстановяване и да не създава допълнителен риск от увреждане. Използването на ексфолиращи продукти в този случай ще се отнася към втората категория, която ще забави лекуването на кожата. Трябва да се използват мощни овлажнители, балсами и леки почистващи масла.

изгаряне
Винаги използвайте слънцезащитни средства със SPF поне 15, за да се предпазите от изгаряне

2.След операция
След всяка процедура, кожата и тялото ви са в състояние на възстановяване. Всеки пилинг в тази област може да премахне от кожата важни компоненти на процеса регенерация, да увеличи дисхромията (хиперпигментация) и да увеличи размера на белезите. А търкането може да помогне за разделянето на шевовете, преди да бъдат излекувани.

3.След изсветляване на кожата
Изсветляващите съставки, често използвани за борба с хиперпигментацията, вече могат да раздразнят кожата и така търкането да влоши положението. Ексфолирането на кожата може да доведе до възпаление и то да предизвика пост-възпалителна хиперпигментация. Ето защо има опасност кожата да потъмнее- и ще получите обратния резултат.

изсветляване на кожата
Не забравяйте да се консултирате с дерматолог преди да приложите ексфолиращи продукти в продължение на няколко месеца след процедурата за изсветляване на кожата

4.Преди или след химически пилинг
Химическият пилинг премахва най-горния слой на кожата- затова няма нужда да добавяте към нея и ексфолиране с търкане. Това може да доведе до болка, хиперпигментация, инфекция, продължително зачервване и други. Много е важно химическите съставки да изпълняват своята роля както трябва.

5.След ухапване от насекомо
Ексфолирането е най-простият начин за разпространение на отровата от досадни ухапвания от комари, което ще увеличи наличието на хистамин и левкотриен. Те предизвикват зачервяването и сърбежа. Студеният компрес, антихистамините в таблетки или външни агенти с кортизон са по-подходящи в този случай.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

257 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте какво животно сте според зодиака на индианците!

изхвърляне

10 неща, които трябва да изхвърлите веднага!