пролетни маски за лице

15

апр.

Направи си сам: Пролетни маски за лице

През пролетта кожата има нужда от витамини и ще ги получи от маски със съставки, съобразени с типа й. С помощта на тези пролетни маски за лице, ще имате красива и гладка кожа.

С настъпването на пролетта се променят и нуждите на кожата. Тук ще научите много лесни за приготвяне пролетни маски за лице, които ще Ви помогнат да се погрижите за кожата си в преходния сезон.

Маска за суха кожа:

Сухата има нужда от допълнително хидратиране поне 3 пъти в седмицата с маски, които съдържат масла и продукти с витамини А и Е.

Към 1 с.л. наситнен копър добавете 1 ч.л. зехтин и добавете счукани овесени ядки до получаване на гъста каша. Дръжте маската 15 минути и измийте с вода със стайна температура. Отлично овлажнява, връща еластичността на лицето и заглажда мимическите бръчици.

Маска за чувствителна кожа, склонна към раздразнения:

Ако кожата ви е чувствителна и склонна към раздразнения, намачкайте парче банан. Към 1 с.л. пюре добавете чаена зехтин, 1 жълтък и разбъркайте добре. Дръжте на лицето 20 минути и измийте първо с топла, а след това със студена вода. Маската действа успокояващо, като в същото време подхранва.

Маска за нормална кожа:

Нормална кожа възстановява маската от 1 ч.л. зехтин, 1 жълтък и 1/2 ч.л. минерална вода. Нанесете с козметичен тампон по масажните линии, като се стараете да не разтягате кожата. След 15 минути измийте със слаб студен зелен чай. Много добре тонизира и връща еластичността на кожата.

Маска за комбинирана кожа:

Най-трудно се поддържа комбинираната кожа. Ще я подхраните с маска от 1 с.л. сок от морков и същото количество течна сметана със средна масленост. Преди да нанесете на лицето, го обтрийте много добре с тампон, напоен в отвара от лайка, липов цвят, мента или риган (1 с.л. на чаша вряща вода). Може и с розова вода. Изчакайте лицето да изсъхне и тогава сложете маската. След 15 минути измийте с топла вода.

Маска за мазна кожа:

Мазната кожа се освежава и подхранва с маска 2 пъти в седмицата. Целта е регулиране на работата на мастните жлези и в същото време хидратиране.

Забъркайте 2 с.л. настъргана ябълка, 1 ч.л. овесено брашно и 1 разбит на не много гъста пяна белтък. Дръжте на лицето само 10 минути и измийте първо с топла, а след това със студена вода.

За мазната кожа много добър ефект има и редовното почистване и подсушаване с бяла и синя глина. Към 1 с.л. глина сипете 2 с.л. отвара от лавандула и няколко капки масло от билката. Нанесете дебел слой на лицето с масажиране. Измийте след изсъхване на маската.

С помощта на тези домашни пролетни маски за лице ще си гарантиранте гладка, искряща и жизнена кожа

Пролетните маски за лице могат да бъдат ефективни решения за проблемите на различните видове кожа. От хидратиране на сухата кожа до успокояване на чувствителната, всяка маска предлага различни ползи за различните типове кожа. Избирането на правилната маска може да помогне много на кожата в сезона, когато температурните амплитуди са сериозни и могат да й повлияят негативно.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Микрофибърна ръкавичка

Микрофибърна ръкавичка – почиства идеално само с чиста вода сенки, спирала, червило, фон дьо тен, прах по кожата
поръчай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts