10

апр.

С люти маски косата расте по-бързо и се сгъстява

Искате косата ви да расте по-бързо? Помогнете й с люти маски. От тях ще има и други ползи – те възстановяват изтощената и тънка коса

Лютият червен пипер стимулира кръвообращението в скалпа. Това помага и за събуждане на спящите корени, не само за растежа. Може да използвате както просто пипер, така и спиртната му настойка.

Нормално е да почувствате парене, но ако е прекалено силно, веднага измийте маската. Не се препоръчва при чувствителна кожа.

Вземете от аптеката спиртна настойка и към 1 с.л. от нея добавете един жълтък. Ако използвате пипер, 1 ч.л. е достатъчна. Разбийте хубаво и втрийте в корените с масажиране. Затоплете с шапка за баня и кърпа. След 20-30 минути измийте. Тъй като кожата се пресушава силно, втрийте зехтин и след 15 минути измийте и него.

Освен с лютивите си съставки лукът е полезен и с многобройните витамини и минерали в състава

Най-интересна е сярата, която стимулира изработването на колаген. Благодарение на нея косата не само расте по-бързо, но е изглежда много по-добре.

Пасирайте на кашичка 3 глави лук. Добавете по 1 ч.л. мед и лимонов сок. Втрийте в корените хубаво, затоплете и след 30 минути измийте. За да премахнете неприятната миризма на лук, изплакнете косата в литър вода, в която сте изцедили половин лимон или сте сипали 2 с.л. оцет.

Маската с горчица заздравява корените и активира растежа, подхранва и укрепва косъма

Условието е обаче да не използвате готварската мазна подправка, а горчица на прах.

Към 2 с.л. добавете топла (не гореща) вода до получаване на гъста каша. Добавете 2 с.л. растително масло (най-добре зехтин, бадемово, релейно), за да смекчите лютото действие, а и да подхраните допълнително. Сипете по няколко капки витамини А и Е. Разпределете по скалпа, масажирайте 2-3 минути и затоплете. Измийте след 30 минути.

Джинджифилът е друга люта подправка, която активира растежа

Може да използвате както настърган корен, така и прах.

Залейте 2 с.л. овесено брашно с кисело мляко или кефир. Изчакайте 10-20 минути да набъбне. Добавете 1 ч.л. сок от джинджифил или 1,5 ч.л. смлян на каша. Ако използвате сух, 1/2 ч.л. е достатъчен. Разбъркайте и втрийте в корените. Измийте след 30 минути.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts