19

авг.

Продължителното излагане на слънце уврежда косата

Най-уязвима е косата, която е боядисана, защото препаратите допълнително са я изсушили

Колкото по-топло става, толкова повече грижи трябва да полагате за косата, подлагана на различни химични интервенции.

Ако сте решили да подрежете крайчетата, изчакайте до есента. През трите най-топли месеци коафьорите не го препоръчват. Тогава само овлажнявайте със серуми и маски върховете на космите, за да не започнат да се цепят.

Добре е и да разредите боядисването. Специалистите съветват в най-горещото време да се освежават само корените. Преди да отидете на море, поне две седмици не трябва да боядисвате косата си. Колкото и щадящи продукти да използвате, след процедурата тя трябва да възвърне хидратацията си. Добре ще е да й помогнете с подходящи маски.

Ограничете използването на сешоар, особено сутрин

Щом ще сте цял ден на слънце, това ще доведе до още по-голямо увреждане. По-добре да миете косата вечер. Преди да излезете на открито, я напръскайте с минерална вода.

През лятото използването на стилизиращи средства може да доведе до слепване на косата. Оптималното решение е да смесите стилизанта с кондиционер, да разтриете в дланите си и с леки движения да нанесете. Така ще получите допълнителна защита.

За хидратиране и подхранване на косата можете да използвате домашни маски

Полезна подхранваща настойка за измиване на главата ще получите от 500 г листа от репей, мента и коприва. Нарежете ги и ги запарете с 500 мл вряща вода. Прецедете и добавете необходимото количество вода за измиване.

За изплакване след шампоана може да използвате 1 2 с.л. лайка, запарени за 10 минути с чаша вряща вода. 1 След това разреждате. Тази баня е особено подходяща при обезцветявани или изрусени коси.

Сварете за 5 минути 2 с.л. равнец в литър вода. Оставете да се запари. Прецедете и съхранявайте в хладилника. Втривайте сместа 2-3 пъти седмично в продължение на месец, за да подхраните косата.

Подходяща за боядисаната коса е маската от 10 капки масло (зехтин, бадемово или от репей), сока от половин лимон и 2 жълтъка. Нанесете на влажна коса и след 30 минути измийте с шампоан.

При сухи краища помага маската от 75 г репей, накиснат в 200 мл зехтин за 24 часа. След това варете на тих огън 15 минути, охладете и прецедете. Нанесете на краищата и след 1-2 часа измийте с шампоан.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts