18

ное.

Кисело мляко и зехтин при суха, безжизнена коса

Сега е моментът да възстановите влагата й, защото после студът още повече ще я дехидратира</h4

В магазините се предлагат достатъчно средства, но повечето съдържат химични компоненти. У дома можете да овлажните и подхраните косата с натурални продукти, които винаги са по-полезни.

Много добър ефект има маската с кисело мляко. Загрейте чаша пълномаслено на водна баня и втрийте в корените на косата. С гребен разпределете по цялата й дължина. Завийте с найлон и кърпа. След 2 часа измийте с щадящ хидратиращ шампоан. Правете маската веднъж седмично в продължение на месец.

Зехтинът най-често присъства в подхранващите средства за коса, защото подобрява структурата на косъма. Редовната му употреба ще я направи здрава, бляскава и с обем. 1 жълтък смесете с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. рициново масло. Разбъркайте и нанесете на косата за 30 минути. Ако искате да засилите маската, добавете кисело мляко или домашна майонеза. Допълнителен ефект е стимулирането на растежа.

Ефирното масло от иланг-иланг хидратира много добре косата и запазва влагата в косъма. Сложете 5 капки в 3 ч.л. зехтин, разбъркайте и добавете 1 жълтък. Нанесете на корените и по цялата дължина. Маската е ефективна и за заздравяване на скална, полезна е при косопад.

Хидратиращо действие има смес от 1 ч.л. безцветна къна, 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. коняк. Спиртът е необходим за засилване на притока на кръв към корените, може да използвате и друг алкохол. Нанесете на косата, затоплете и измийте след 30-40 минути с хидратиращ шампоан.

Ще възстановите много добре косата и ще върнете блясъка й с маска от 1 ч.л. глицерин, 1 ч.л. ябълков оцет, 2 ч.л. рициново масло и 2 жълтъка. Ако косата е дълга, увеличете количеството двойно. Дръжте маската 30 минути, прилагайте я веднъж седмично в продължение на 2 месеца.

Алоето е изпитано средство за хидратация не само на косата. Към 1 с.л. сок от растението добавете 2 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. мед и 1 жълтък. Разбийте много добре и нанесете по цялата дължина. Затоплете и измийте с шампоан след 1 час. Може да втривате в корените и само сок от алое вечер преди сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts