3

апр.

Вакуумният масаж маха само млад целулит

Вакуумният масаж е козметична процедура, при която се използват специални стъклени или силиконови бурканчета

Целта е тонизиране на кожата и на целия организъм, защото се активира лимфо-потокът в тъканите. Това пък води и до заглаждане на целулита.

Ако класическият масаж разчита на човешко въздействие (ръцете и умението на масажиста), в случая действа вакуум, създаден с апарат. Физиката на процеса е проста: помпа въздейства на участъка, на който е поставено бурканчето. Разликата в налягането води до усилване на кръвопотока, на скоростта на лимфата, а в някои случаи предизвиква и разграждане на мастните клетки. При начална фаза на целулита процедурата е в състояние напълно да се справи с него.

При преминаване на курс от 10-ина процедури може да забележите и други ползи: намаляване с няколко сантиметра на обиколката на обработваната зона, сваляне на отоците, кожата е видимо по-стегната. Може да видите намаляване на целулитните бучки още след 1-2 процедури, но ако не завършите курса, те бързо ще се върнат.

Имайте предвид, че след вакуумен масаж може да се появят синини. В този ред на мисли, зимата е най-подходящия период за процедурата.

Защо вакуумният масаж е толкова ефективен?

В някои части на тялото мастната тъкан е разпределена неравномерно и образува туберкули, просто защото кръвообращението на тези места е по-малко активно. Следователно, основните проблемни зони са дупето, бедрата и корема. Съвременният начин на живот със заседнала работа и постоянен стрес само насърчават появата на целулит. Но освен това има и други неблагоприятни фактори, от неправилно хранене до хормонален дисбаланс и околната среда.

Както и да е, целулитът е напълно нормално и естествено явление

Но ако искате да се отървете от него, вакуумният масаж ще ви помогне, стига и вие да му помагате. Разликата в налягането върху кожата ще свърши работа, но е добре да се ограничите малко в храненето, както и да се постараете да имате поне малко повече физическа активност отпреди масажа.

Вакуумният масаж ускорява притока на кръв, подобрява снабдяването на кожата с кислород и хранителни вещества, стимулира обновяването на клетките и лимфния дренаж. Благодарение на това мастните натрупвания се разграждат и подуването изчезва, активира се производството на колаген, което подобрява еластичността на кожата. В допълнение, тази процедура е полезна при болки в мускулите, например след физическа активност.

Трябва да се отбележи, че вакуумният масаж не е подходящ за всеки

Той има доста голям списък от противопоказания, който включва кожни заболявания, разширени вени, хипертония, тромбофлебит, сърдечно-съдови заболявания, увреждане на кожата, хронични инфекции, бременност, рак и др. Ето защо, преди да извършите процедурата, трябва да се консултирате с лекар.

Източник: championat.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts