5

апр.

Черни маски отпушват порите на лицето

Силно замърсен въздух навън, по-рядко проветряване вътре – в резултат порите на лицето по-бързо се запушват

Затова почистването им трябва да е сред първите грижи в началото на пролетта. Черните маски са най-популярното средство, но те може да съдържат и различни други продукти, които да хранят и хидратират кожата.

Активният въглен е в основата на тези процедури, от него идва черният цвят. Той отлично абсорбира мръсотия, дори да се е впила силно в епидермиса. Освен това нормализира обменните процеси и производството на себум и така се справя както с прекаденото омазняване, така и с прекомерната сухота на кожата. Тушира възпаленията, изсветлява и подмладява.

Най-голямото предимство на абсорбанта е, че не са нужни сложни манипулации. Приготвянето на маската ще ви отнеме минута. Трябва да правите курс от няколко процедури два пъти в седмицата. Най-добър ефект има, ако предварително сте почистили и напарили лицето.

Вземете 2-3 таблетки въглен, счукайте ги хубаво и смесете с хладка вода до желаната гъстота. След това нанесете на лицето, най-вече на участъците с черни точки. След 15-20 минути измийте. Проблем може да има само при много суха кожа, склонна към възпаления. Или при използване на чешмяна вода, ако е прекадено твърда. Използвайте бутилирана, може да усъвършенствате рецептата с мляко. Така допълнително ще подхраните кожата.

Порите се свиват и от маска с желатин

Ако черните точки са много и се появяват бързо, а кожата ви е мазна, склонна към възпаления и акне, може да направите маска с желатин. Тя ще образува филм, който след изсъхването отлепяте и така почиствате порите. Освен това желатинът има подмладяващ ефект. При редовна употреба лицето става свежо, връща се тонусът и еластичността на кожата.

Трябват ви 1 с.л. желатин, същото количество топла вода или мляко и 2 таблетки активен въглен. Смесете всичко, изчакайте 5 минути. Нанесете на най-проблемните участъци, където видимо порите са запушени. Изчакайте да застине, ще почувствате стягане. След това отлепете от лицето. Внимавайте да не намажете веждите, може да ги изскубете с маската.

Козметичната глина е сред най-използваните средства за почистване на лицето

Снея ще решите и други дерматологични проблеми.

Зелената глина се цени заради силните антибактериални свойства, отлично почиства порите. Препоръчва се при пъпки и възпаления.

Синята ускорява зарастването на рани и пъпки, природен антисептик е. Дължи се на балансирания витаминно-минерален състав. Бялата е със същите качества.

Червената и розовата глина подхранват отлично на клетъчно ниво, заради антихистаминните свойства са незаменими при алергии. Освен това стягат контура на лицето, заглаждат мимическите бръчици. Само не дръжте маската повече от 15 минути. Измийте я, преди да изсъхне глината.

Жълтата е богата на желязо и калий, стяга кожата връща й тонуса и блясъка. Сивата хидратира най-добре.

Черната глина е най-подходяща за почистващи маски при мазна кожа

Тя изсмуква излишната мазнина, свива порите, предотвратява появата на пъпки.

Счукайте таблетка активен въглен, смесете го с 2-3 ч.л. от избраната глина (може 2-3 вида) и разбъркайте с топла вода на гъста каша. Когато започне да засъхва по лицето, пръскайте с вода. След 15-20 минути измийте.

Морските водорасли са друг подходящ компонент на почистващите маски

Източник са на богата гама от витамини и минерали. Ценни са, защото хидрати-рат силно, докато почистват. Препоръчват се при суха кожа.

Ламинарията се използва най-често, продава се в повечето аптеки на прах. Залейте 1 с.л. с вода и оставете така за час да набъбне. След това добавете счукан активен въглен и разредете с вода или мляко. Дръжте на лицето до 30 минути. Правете маската само веднъж в седмицата, защото водораслите съдържат много йод.

Към активния въглен може да добавите още кисело мляко, лимонов сок, гел от алое вера, морска сол.

След маската задължително намажете лицето с хидратиращ и подхранващ крем.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts