in

98-годишната звезда по йога Тао Порчон-Линч препоръчва: „Вино вместо вода“

Тао Порчон- Линч е женска легенда. За 98 години е успяла да бъде автор на книги, танцьорка и инструктор по йога

тао порчо- линч

 

 

тао
“Да бъдеш активен- това е тайната на дълголетието. Йогата и танците са нещата, които ме карат да продължавам да се изправям пред света. Ще преподавам йога, докато спра да дишам“

Тао Порчон- Линч е родена през 1918 година и израства в Индия. Когато е била на 8-годишна възраст, тя забелязва, че момчетата на плажа заемат много интересни пози. „Мислех, че това е някаква игра“, спомня си Порхон-Линч. „Отидох при леля си и я попитах дали мога да играя с тях. Тя отговори, че това не е игра, а йога и че не е за момичета. Не било занимание за жени. И, разбира се, започнах да се занимавам с йога.“

През 1940 година Порхон-Линч се премества в Лондон, където става професионална танцьорка. След Втората световна война, тя заминава за Лос Анджелис и става актриса в Metro Goldwyn Mayer. Но през това време не се разделя с йогата.

 

Нежеланието й да върши нещата „както се очаква“ продължава и до днес. Например, тя не се вслушва в думите, че трябва да приема големи количества вода. Тя пие само чай и вино. Госпожа Порхон-Линч е винаги на токчета, независимо колко са неудобни и непрактични.

тао линч
Тао Порчон Линч претърпява операция за смяна на ставата, чупи китката си, губи съпруга си, но въпреки всичко казва, че няма невъзможни неща и продължава да преподава.

Репортер от Ню Йорк Таймс Кетрин Росман припомня посещението на Порхон-Линч в Сентръл Парк, придружено от фотографа й Робърт Стърман:
Госпожа Порчон-Линч пристига на фотосесията в червена фламенко рокля и на високи токчета. Фотографът не бил впечатлен от избора и на тънки токчета за разходка в парка. Тя отговорила, че токчетата й помагат да „вдигне съзнанието си над материалната природа“ и в резултат на това, фотографът трябвал да я пренася на ръце.

линч
Винаги когато я погледна, тя изглежда все по-млада“, споделя Робърт Стърман- фотографът, който я снима най-често.

Правете йога, търсете приключения, пийте вино и нека хората около вас да ви носят на ръце!“
Правила, които си струва да се спазват от г-жа Порчон-Линч.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

257 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

мария шарапова

5 тайни за красотата и успеха на Мария Шарапова

5 жени, които победиха в борбата с рака на гърдата