98-годишната звезда по йога Тао Порчон-Линч препоръчва: „Вино вместо вода“

Тао Порчон- Линч е женска легенда. За 98 години е успяла да бъде автор на книги, танцьорка и инструктор по йога

тао порчо- линч

 

 

тао
“Да бъдеш активен- това е тайната на дълголетието. Йогата и танците са нещата, които ме карат да продължавам да се изправям пред света. Ще преподавам йога, докато спра да дишам“

Тао Порчон- Линч е родена през 1918 година и израства в Индия. Когато е била на 8-годишна възраст, тя забелязва, че момчетата на плажа заемат много интересни пози. „Мислех, че това е някаква игра“, спомня си Порхон-Линч. „Отидох при леля си и я попитах дали мога да играя с тях. Тя отговори, че това не е игра, а йога и че не е за момичета. Не било занимание за жени. И, разбира се, започнах да се занимавам с йога.“

През 1940 година Порхон-Линч се премества в Лондон, където става професионална танцьорка. След Втората световна война, тя заминава за Лос Анджелис и става актриса в Metro Goldwyn Mayer. Но през това време не се разделя с йогата.

 

Нежеланието й да върши нещата „както се очаква“ продължава и до днес. Например, тя не се вслушва в думите, че трябва да приема големи количества вода. Тя пие само чай и вино. Госпожа Порхон-Линч е винаги на токчета, независимо колко са неудобни и непрактични.

тао линч
Тао Порчон Линч претърпява операция за смяна на ставата, чупи китката си, губи съпруга си, но въпреки всичко казва, че няма невъзможни неща и продължава да преподава.

Репортер от Ню Йорк Таймс Кетрин Росман припомня посещението на Порхон-Линч в Сентръл Парк, придружено от фотографа й Робърт Стърман:
Госпожа Порчон-Линч пристига на фотосесията в червена фламенко рокля и на високи токчета. Фотографът не бил впечатлен от избора и на тънки токчета за разходка в парка. Тя отговорила, че токчетата й помагат да „вдигне съзнанието си над материалната природа“ и в резултат на това, фотографът трябвал да я пренася на ръце.

линч
Винаги когато я погледна, тя изглежда все по-млада“, споделя Робърт Стърман- фотографът, който я снима най-често.

Правете йога, търсете приключения, пийте вино и нека хората около вас да ви носят на ръце!“
Правила, които си струва да се спазват от г-жа Порчон-Линч.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

мария шарапова

5 тайни за красотата и успеха на Мария Шарапова

5 жени, които победиха в борбата с рака на гърдата