20

фев.

Български актьор влиза в хитов сериал на НВО

Българският актьор Юлиан Костов се присъединява към третата част на спечелилия в първите си два сезона 43 номинации и 15 награди „Еми“, оригинален сериал на HBO от Майк Уайт – „Белият лотос“, съобщават от Warner Bros Discovery (България). Премиерата е насрочена за 2025 година.

Роденият във Варна 34-годишен актьор вече е познат в ефира на HBO с ролите си в „Подстанция Темпъл“, „Централа Берлин“ и „Аз, вещицата“, както и от други международни продукции. Участва и в сериала на Netflix „Сянка и кост“, където играе руснак, също като ролята, която му е отредена в „Белия лотос“.

Специализираният сайт за киноновини Deadline отбелязва, че освен английски и руски, във филмите си Костов говори и испански, италиански, полски и румънски.

Той е партньор на актрисата Мария Бакалова в продуцентската компания Five Oceans. Именно Костов я насочва към кастинга за филма „Борат 2“ в Лондон, за който тя беше номинирана за „Оскар“.

Двамата участват и продуцират и предстоящия филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов „Триумф“, в който се разказва за необичайната акция на военните в село Царичина в началото на 90-те. Тогава, след твърдения на екстрасенс, войници копаят дупка, за да търсят „съкровището на цар Самуил и извънземен разум“.

През последните две години Костов озвучава видеоигрите CrossfireX и Call of Duty: Modern Warfare III.

Изборът му за член на актьорския състав на хитовия сериал потвърждава мястото на актьорите ни на международната сцена, поставяйки България още веднъж на картата на световната развлекателна сцена, коментират от Warner Bros Discovery (България).

В „Белият лотос“ Костов ще замени сръбския актьор Милош Бикович, който беше отстранен от сериала след обвинения, че е почетен гражданин на Русия с медал за принос към руската култура лично от президента Владимир Путин и подкрепя анексията на Крим.

36-годишният Бикович, който има руско гражданство и от години се снима в руски филми, отрече обвиненията срещу себе си и каза, че е жертва на „целенасочена кампания“, която може да създаде „смущаващ прецедент, засенчващ същността на артистичната свобода“.

Поддръжници на актьора, главно от Русия и родната му Сърбия, веднага обявиха в негова защита, че той никога не е правил изказване, с което да заявява подкрепя за действията на руската армия в Украйна. И определиха решението на HBO като безпочвена цензура срещу артист.

Снимките на продукцията ще започнат през февруари и ще бъдат в и около Кох Самуи, Пукет и Банкок. Историята ще проследи нова група гости в луксозен комплекс от веригата „Белият лотос“. HBO си партнира с туристическата администрация на Тайланд, за да подкрепи заснемането и популяризирането на третата част.

Сред обявените по-рано актьори за третия сезон на сериала са Лесли Биб, Кари Кун, Франческа Корни, Никълъс Дюверней, Арнас Федаравичиус, Кристиан Фридел, Уолтън Гогинс, Дом Хетракул, Сара Катрин Хук, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Сам Нивола, Моргана О’Райли, Лек Патравади, Шалини Пеирис, Паркър Поузи, Наташа Ротуел, Патрик Шварценегер, Тайм Таптхимтонг и Ейми Лу Ууд.

Първата част, чиято премиера се състоя през юли 2021 г., получи 20 номинации за „Еми“ в 13 категории и десет победи, най-много от всички състезаващи се в годината, включително за изключителен лимитиран или антологичен сериал.

Втората част, чиято премиера беше през декември 2022 г., се развиваше в Сицилия и получи 23 номинации за „Еми“, включително за изключителен драматичен сериал, и се увенча с пет победи.

Създател, сценарист и режисьор е Майк Уайт, изпълнителни продуценти са Уайт, Дейвид Бернад и Марк Камин.

Сериалът „Белият лотос“ на НВО се нареди сред най-гледаните продукции не само заради драматичните си сюжети и перфектни актьорски изпълнения, но и с локациите на заснемане още от първия сезон през 2021 г.

След месеци на дълго чакане, локациите най-накрая бяха потвърдени и са толкова любопитни, колкото и хотелите от предишните сезони, пише TimeOut.
На първо място е Four Seasons Resort на остров Кох Самуи. Той разполага с 60 вили, които се издигат на кокили, заобиколени от високи палми с прекрасна гледка към Тайландския залив.

Второто потвърдено място е Anantara Mai Khao Villas в Пукет, който се състои от 113 вили с басейни, вдъхновени от традиционни тайландски къщи и огромен ресторант.

Макар че новите епизоди на „Белият лотос“ ще се излъчат едва през 2025 г., от туристическото представителство на Тайланд вече очакват блясъкът на прожекторите да бъде насочен към местните локации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts