10

ное.

3 цвята на косата, които ви състаряват – откажете се от тях след 45 години

Косата винаги е била тайното оръжие на жената

След една определена възраст обаче косата изисква не само специални грижи, но и специален подбор на цветовете, които сте решили да използвате, за да я боядисате.

За да може цветът на косата да добави красота и елегантност, а не, напротив, да фокусира вниманието върху някои промени, свързани с възрастта, трябва да следвате няколко прости правила.

Най-важното условие, което трябва да се спазва при избора на боя за коса след 45 години, е максималната естественост и автентичност. Въпреки това, някои нюанси, разбира се, трябва да се вземат предвид.

Например, трябва да избягвате прекалено ярките и блестящи нюанси, тъй като структурата на косата, както и скалпа, се променят с възрастта. Съответно, те ще изглеждат малко по-различно, отколкото в младостта си и освен това най-вероятно ще подчертаят някои несъвършенства на кожата.

С годините стилът на облеклото често се променя: става по-класически и по-изчистен, затова неутралните нюанси изглеждат много по-органични.

Освен това трябва да избягвате червени, сини и лилави кичури в косата, тъй като с възрастта скалпът става по-тънък и върху него може да се появи пърхот.

Ярките неестествени нюанси на косата са склонни да подчертават несъвършенствата върху скалпа

Освен това вредят на косата, правейки я по-слаба, по-тънка и безжизнена.

Има и друг проблем с червения цвят на косата: ако имате склонност към розацея или кръвоносните съдове на лицето ви са твърде изразителни, тогава цветът на косата (ако е червен) със сигурност ще подчертае това. Лилавото пък фокусира вниманието върху тъмните кръгове под очите.

Металните цветове (сребро, платина и злато) също не изглеждат много привлекателни. И това е отново поради прекомерната неестественост и способността да привличат вниманието към несъвършенствата на кожата. Прекалено светлият нюанс може да добави бледност към лицето и косата просто ще изглежда сива, а не ефектно боядисана.

Също така си струва да изоставите експериментите с контраст. Такъв се постига, когато горната част на главата е боядисана в един по-ярък и по-дълбок цвят, а долната част е боядисана в по-светъл цвят. Тази тенденция най-често изглежда нелепо и неподходящо за възрастни жени.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts