13

мар.

Премахване на целулит: Домашни рецепти и съвети

Премахването на целулит изисква комплексен подход, упоритост и постоянство за дълъг период от време

премахване на целулит

Трябва да промените храненето си, да спортувате и да положите специални грижи за кожата. Те започват с ексфолирането й, за да се обнови и да поеме по-добре кремовете за разбиване на целулитните бучки.

Нужен е скраб не просто за почистване, а и за активизирате на кръвообращението. Това означава съставките му да навлизат в дълбочина. Трябва да се съобразите и с типа на кожата.

Основата на скраба може да е кремообразна, пенообразна или гел. Като почистващи частици се добавят пасирани плодове, смлени костилки, полиетиленови гранули. Щом са за тялото, те може да са по-големи – като сол и захар.

Скрабът винаги се нанася с кръгови движения, отгоре надолу по посока на движението на лимфата. Именно нейното забавяне е сред причините за образуване на целулит. С този масаж циркулацията на кръвта се подобрява и кожата се насища с хранителни вещества. Ако добавите антицелулитни екстракти от водорасли, билки и ефирни масла, извеждате токсините и подпомагате разграждането на мазнините.

Преди да нанесете скраб, се препоръчва да напарите тялото, най-добре във
вана. После го нанасяте на влажната кожа. След скраба мажете подхранващи гелове и кремове.

Домашни рецепти за премахване на целулит:

Кофеинът влияе на обмяната на веществата и извежда излишните течности. Сварете 2 ч.л. кафе и прецедете. Гъстата каша втривайте в кожата 5-10 минути, най-вече в проблемните участъци. Ефектът е забележим и след първата процедура.

Още по-добре е да комбинирате кафето с други съставки. Към 1 с.л. утайка добавете малко зехтин или бадемово масло и 1 ч.л. кафява захар. Втрийте добре в надарена и влажна кожа.

Ще засилите ефекта, ако разбъркате в скраба 10 капки ефирно масло с антицелулитен ефект (от цитруси, канела, бергамот, евкалипт, розмарин). Може да си приготвите по-голямо количество и да ексфолирате тялото 3 пъти в седмицата.

Към кашата от кафе може да сложите и мед в пропорция 1:2. Втривайте 10 минути с кръгообразни движения само в участъците с целулит.

Морската сол е чудесно средство за борба с целулита:

Морската сол излющва много добре мъртвите клетки, минералите в нея хранят и чистят кожата в дълбочина Смесете зехтин, топла вода и сол в съотношение 2:1:3. Сипете в шепата и разтрийте проблемните участъци. Правете маската само веднъж в седмицата, защото солта изсушава кожата. Има ефект след 2-3 процедури.

Към солта добавете ефирни масла – към 2 с.л. 6-7 капки лавандулово или розово. Нанасяйте с кора от банан – сложете сместа от вътрешната й страна и втрийте в проблемните участъци.

Ще почистите и ще подхраните кожата със скраб от 1 настърган морков и 3 с.л. пшеничен грис. Намажете маската веднага след приготвянето. След като я измиете, сложете хидрати-ращо мляко за тяло.

Червеният пипер е традиционен начин да загладите кожата. Малко лютив загрява и предизвиква приток на кръв към проблемните участъци. Смесете 100 г утайка от кафе с 30 мл настойка от лют пипер и 1 с.л. растително масло. Загрейте на водна баня и дръжте на тялото 7-12 минути. Ако усетите прекалено силно парене, измийте по-рано. След това подхранете с крем.

С овесени ядки също се прави скраб за тяло. Залейте ги с мляко да набъбнат. Добавете 4-5 капки ефирно цитрусово масло. Масажирайте 5-10 минути целулита. Тази маска е най-подходяща за чувствителна кожа.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts