2

апр.

Маски с ябълки връщат здравето и младостта на увредената кожа

Ползите от ябълките не са само за здравето, а и за красотата. Тук ще научите ефективни маски с ябълки за увредена кожа

Маските с ябълки са универсално средство за подхранване на всеки тип кожа, изглаждат бръчките и стягат контура, хидратират и тонизират. В комбинация с други продукти решават проблеми с възпаления, пъпки, умора.

Благодарение на витамин А маските с ябълка имат успокояващо действие, възстановяват влагата в клетките, намаляват омазняването. Витамин В9 защитава от агресивното действие на околната среда. Аскорбиновата киселина е природен антиоксидант, който има подмладяващ ефект. Калият и желязото подобряват клетъчното делене и кръвоснабдяването, освежават тена. Фруктовите киселини връщат еластичността на клетките и заглаждат малките бръчици.

Маски с ябълки за увредена кожа:

Особено полезни са ябълките през зимата, когато кожата силно изсъхва заради отрицателните температури на открито и отоплителните уреди вътре.

Проблемът може да бъде решен съвсем лесно – с прясноизцеден сок. Нанасяйте го сутрин и вечер с тампон на добре почистена кожа. След 5-10 минути изплакнете със студена вода и сложете обичайния си крем. Този метод не се препоръчва само при открити рани по лицето.

Колкото е по-богата маската, толкова ще е по-полезна. Но не прекалявайте със съставките и не експериментирайте на своя глава. Все пак лицето ви е на показ и няма как да скриете възпаления от неправилно забъркана маска.

При мазна кожа е нужно да регулирате функцията на мастните жлези. Сварете в 200 мл вода 1 нарязана ябълка. Пасирайте, към пюрето добавете 1 жълтък и 1 с.л. зехтин. Наложете дебел слой на лицето за 20 минути. Маската е много ефикасна и при повехнала кожа, която има нужда от подхранване.

Ще изравни тена и ще премахне мазния блясък от лицето смес от по 2 с.л. настъргана ябълка и краставица, 1 жълтък и малко счукани овесени ядки. Трябва да се получи гъста каша, при нужда добавете вода. Нанесете на лицето и измийте с топла вода след 15 минути.

Много добре овлажнява сухата кожа комбинация от ябълка и морков. Смесете равни количества и наложете на лицето за 20 минути.

Ще подхраните сухата и застаряваща кожа с маска от половин настъргана ябълка, 1 жълтък и 1 с.л. мед. Разбъркайте и добавете 1 ч.л. ленено масло. Сложете на лицето и след 20 минути измийте първо с топла, а след това със студена вода.

Отлично тонизира и почиства смес от 1 настъргана ябълка и 1 с.л. счукани овесени ядки. Разнесете на лицето и шията с масажиращи движения. Измийте след 25 минути с хладка вода.

В борбата с бръчките печените ябълки вършат по-добра работа от суровите. Почистете и пасирайте една изпечена, добавете 1 жълтък и 1 ч.л. растително масло. Нанесете тънък слой на лицето и след 15 минути измийте със студена вода.

Ако кожата ви има нужда от дълбоко почистване, направете маска от 1 настъргана ябълка, 1 с.л. сметана със средна масленост и овесено брашно до получаване на гъста каша. Сложете на лицето за 30 минути. Измийте с топла вода, като масажирате енергично.

За изравняване на тена и при пигментни петна ще помогне смес от 1 настъргана ябълка, 2 с.л. кисело мляко, по 1 ч.л. лимонов сок и брашно. Дръжте на лицето 10 минути и измийте с отвара от зелен чай.

При проблемна кожа, склонна към възпаления и пъпки, смесете 1 настъргана ябълка и 1 с.л. зехтин. Нанесете на лицето за 15 минути и измийте с вода със стайна температура. Маската е подходяща за всеки тип кожа.

Източници: https://bestlifeonline.com;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts