26

дек.

Хидратиращи маски връщат силата и блясъка на косата

Според тях липсата на специални грижи през лятото се отразява не само на вида, но и на здравето й


Което води последствия с дълготраен ефект – засилен косопад, възпаления на скална, цепещи се крайчета.

Ако искате да върнете жизнеността и блясъка на косата си, ще трябва да отделите време за маски. Овлажняващите са най-нужни сега. Те нормализират водния баланс и в косъма, и в кожата на главата. Защитават от влиянието на слънцето, правят косата бляскава и еластична.

Преди да решите каква маска ще направите, трябва да знаете какъв тип е косата ви. Ако е суха, е най-уязвима в този период на годината. Смесете по 45
мл масло от репеи, от праскови и бадемово. Загрейте на водна баня и втрийте в скална и по косата преди сън. Друг вариант е да разбъркате 120 г кисело мляко, 15 мл сок от алое, 15 мл зехтин и 1 жълтък. Ако маската е прекалено рядка, сгъстете я с малко брашно. Втрийте в корените и разнесете по цялата дължина. Завийте с найлон и кърпа. Измийте с шампоан след 2 часа.

Погрешно се смята, че мазната коса няма нужда от хидратиране. Омазняването е нарушение на работата на мастните жлези, а самият косъм остава беззащитен пред многобройни-те външни фактори. Смесете половин чашка гъст айран с 60 г мед, 15 мл бадемово масло и 1 жълтък. Разбъркайте и добавете 5 капки ефирно лавандулово масло. Нанесете, затоплете и измийте след 40 минути.

При цъфнали връхчета разтворете 25 г желатин в по 15 мл отвара от лайка и коприва. Загрейте на водна баня и изчакайте да набъбне. Добавете 30 мл мед. Нанесете по дължината на косата, като старателно втривате в крайчетата. Измийте след 40 минути.

За боядисана коса съставките на маските трябва да се избират старателно, за да не измият цвета. Освен това трябва да са подхранващи, защото процедурата изтощава, особено ако се прилага често. Намачкайте 1 авокадо, добавете към пюрето 2 жълтъка и 1 ч.л. мед. Нанесете на косата и измийте без шампоан след 30 минути. Изплакнете с подкиселена с оцет вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts