20

окт.

Пчелен мед за кожа като сатен

За гладка и млада кожа грижите трябва да започнат след 25-ата година с редовно хидратиране и подхранване

В 30-те вече е нужно да се добавят и маски, целта на които е да върнат функционалното състояние на епидермиса. Процедурата е минимум два пъти месечно, най-добре е да е ежеседмична.

В кухненския шкаф сигурно имате буркан пчелен мед. Той хидратира, регенерира и действа като биолифтинг на лицето.

След 40 години задължително трябва да включите маски с мед в домашната козметика. За всеки тип кожа е смес от един разбит жълтък, по 1/2 с.л. мед и зехтин, 10 капки лимонов сок и 1 ч.л. овесено брашно. Бъркайте, докато станат на каша. Нанесете на лицето и след 15 минути измийте с хладка вода.


За суха кожа разбийте по 1 с.л. алое (гел от аптеката) и мляко, 1 жълтък и 1 ч.л. мед. Нанесете маската и след 10 минути изплакнете с топла вода.

Ще опънете бръчки с 1 с.л. високомаслена сметана и 20 капки прополис. Оставете да действа 15 минути и измийте. След това минете лицето с тампон, напоен с краставичен сок.

Нормалната кожа обича 1 с.л. мед, 1 г стипца (от аптеката) и един яйчен жълтък. Разнесете маската по лицето и след 15 минути изплакнете с топла вода.

За мазна кожа забъркайте белтък, 1/2 ч.л. мед и портокалов сок на каша. Намажете на лицето и шията. Изплакнете след 20 минути със студена вода.

Комбинираната кожа поглезете с разбит жълтък, 4-5 капки витамин А,
2 ч.л. сок от морков, 2 ч.л. сметана и 2 ч.л. мед. Нанесете на лицето и след 15 минути изплакнете.

Ефикасна и експресна е вечерната процедура, за която са необходими по 50 мл бадемово масло и мед. За 20 минути кожата регенерира и става гладка като сатен.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts