2

сеп.

Облепиховото масло укротява косата

Малките плодчета съдържат киселини всякакви – амино-, плодови, незаменимите омега мастни

Плодчетата от облепиха подхранват корените на косъма, хидратират скалпа в дълбочина. Комплексът от витамини пък усилва регенерацията на клетките, стимулира растежа и избавя от пърхот. Фитостерините са мощни антиоксиданти, подпомагат проникването на витамините във фоликулата на косъма. Фосфолипидите участват във всички обменни процеси, имат заздравяващ ефект, правят косата бляскава и послушна.

Блондинките трябва да са по-внимателни при използване на облепихово масло. Възможно е то да придаде оранжев оттенък на косата. Ефектът не се проявява при всички. За всеки случай нанесете масло на участъци, които не се виждат, час преди миене. Ако не останат рижи следи, използвайте смело.

Маските с облепиха решават много проблеми: косопад, цъфтеж на крайчетата, пърхот. Но задължително спазвайте стриктно препоръките за нанасяне.

Загрявайте маслото на парна баня до 30-40 градуса. Така полезните му свойства ще се проявят напълно. Освен това топлото масло се измива много по-лесно. Използвайте цялата смес, не я пазете за следваща процедура. Нанасяйте маската на мръсна суха коса, така масленият състав се поема по-добре. А и после ще трябва да я измиете с шампоан, при това не само веднъж.

Не се престаравайте. Правете процедурите според указанията за времетраене и периодичност. Масажирайте старателно скалпа – така ще загреете кожата и ще разтворите порите. След нанасяне на маската затоплете главата с найлон и кърпа. Като измиете с шампоан, изплакнете с отвара от лайка, липа или коприва, може също в подкиселена с лимон или ябълков оцет вода.

Един курс от маски с облепихово масло включва 8-10 процедури. След това задължително направете почивка от месец.

Най-простият метод е да нанесете масло в чист вид. Загрейте 2 с.л. и втрийте в скалпа. Не бързайте, трябва да усетите загряване. Остатъците разпределете по крайчетата на косата. Измийте след 2 часа.

Причинителите на пърхот са най-различни. Облепиховото масло действа при всички. Смесете 1 с.л. от него с 3 с.л. зехтин. Загрейте и втрийте в корените. Измийте след час.

При суха и повредена коса е особено ефикасна маската с 5 с.л. масло от облепиха и 3 с.л. отвара от корените на растението. Нанесете на скалпа и разпределете по цялата дължина на косата. Измийте след половин час.

При мазна коса смесете равни количества масло и горчица на прах. Намажете скалпа и измийте след 20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts