23

юни

Нова мода: Богати родители масово отказват да оставят парите на децата си

Децата на богати родители често предизвикват у обикновените хора не възхищение, а по-скоро раздразнение. Родителите, които през цялото време са посветени на кариерата или бизнеса си, физически не успяват да дадат на своето дете правилното възпитание. Затова и много често чуваме как поредното богаташко синче е направило поредната простотия и опозорило семейството си.

Вече не се учудваме, когато някой от богатите хора публично обяви решението си, че няма да остави състоянието си на своите деца и внуци, а ще го дари на благотворителна организация.

Наследството на родителите

Любящите родители се опитват да дадат на децата си само най-доброто. И майката, и бащата, с тъга си спомнят лишенията от своето детство, а след това дават мило и драго, за да осигурят на малките това, което техните родители не са могли. Доколко това е правилно?

Защо тогава най-богатите хора в света, които едва ли могат да се нарекат недалновидни, отказват да предадат натрупаното си състояние на най-близките си хора – децата си.

Световноизвестният готвач Гордън Рамзи притежава състояние от 160 милиона долара, но на своите четири деца няма да остави и стотинка. Освен това децата на Гордън летят в икономическа класа, а той с жена си – в първа. Обяснява това с думите, че не иска да ги разглезва. В по-далечен план не възнамерява да им помага дори с покупка на жилище.


Певецът Стинг, чието състояние приближава 300 милиона долара, няма да остави на шестте си деца нито цент. Той е уверен, че само с тежък труд децата му ще придобият нещо, което си е струвало в живота.


За 50 години кариера композиторът Андрю Лойд Уебър е заработил повече от 1 милиард долара. Но да ги дели с децата си той няма ни най-малко намерение, тъй като не иска те да губят стимул да работят и да се самоусъвършенстват. Всичките си пари той ще остави за развитието на музикални проекти и подкрепа на начинаещи музиканти.


Режисьорът Джордж Лукас пък има над 5 милиарда долара. Има и четири деца, но до едно ще ги остави без наследство, за да останат самостоятелни и целеусремени. Всичките си пари той ще дари за помощ на бедните и за подобрение на образованието.


Най-богатият човек на планетата Бил Гейтс стана един от първите милиардери, които решиха да оставят цялото си състояние за благотворителност, в частност за медицински изследвания. На трите си деца той ще остави „само“ по 10 милиона. Гейтс е уверен, че потомците му са получили добро образование, а това е много повече от пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts