17

май

Какви ритуали преди сън имат Мадона, Тръмп, Дж. К. Роулинг и други успешни хора

Какви са навиците на съня, как се формират и колко полезни или вредни са за здравето?

Качественият сън влияе на творчеството и ви помага да постигнете целите си. Нека разберем как някои от най-успешните хора на планетата подобряват съня си, какво правят преди да заспят и как тези ритуали им помагат да се възстановят.

Ким Кардашиян

NEW YORK, NY – MAY 07: Kim Kardashian attends the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)

Ким Кардашиян работи активно, отглежда деца и едновременно движи по няколко проекта. Навярно изглежда, че тя води нощен живот, но това впечатление е измамно. Ким е ранна птица. Тя си ляга около 22-23 ч. и се събужда в 6 ч. сутринта.

Джоан Роулинг

Писателката може да спи само три часа на денонощие. В началото толкова кратък сън беше просто необходимост. Джоан беше бедна и отглеждаше своето дете сама. Затова трябваше да работи усилено дори през нощта. С течение на времето недоспиването се превърна в съзнателен избор и сега тя не изпитва липса на сън и умора.

Кристиано Роналдо

Футболистът спи на цикли от 1,5 часа. Кристиано Роналдо участва в научен експеримент. Сънят на спортиста продължава на цикли: пет пъти на ден по 1,5 часа. През нощта също пет часа с прекъсвания и няколко часа следобед за почивка. Роландо спи само на тънък матрак, тъй като смята, че е по-физиологичен.

Бил Гейтс

Чувства се креативен само след седем часа сън и си ляга около полунощ. Бизнесменът призна, че може да работи след безсънна нощ, но това силно влияе на производителността му. Добрите идеи на Бил Гейтс са пряко свързани с добрия сън.

Джесика Алба

Актрисата не се придържа към точно определено време за лягане, но не пропуска да спи поне осем часа. А няколко пъти седмично се събужда в пет сутринта. За Алба няма значение по кое време си ляга. Тя трябва да спи точно осем часа. Това й дава тласък на бодрост и енергия.

Доналд Тръмп

Бившият президент се страхува да спи, за да не съсипе бизнеса си. Той е убеден, че ако спи дълго време, може да загубите цялото си състояние. Следователно, Тръмп прекарва само пет часа в леглото. Бившият президент на САЩ има толкова много неща за вършене и нови планове, че просто няма време за дълъг сън. Но въпреки възрастта и краткия сън, Тръмп буквално се пръска от енергия и сила.

Мадона

62-годишната Мадона е спи максимум шест часа в продължение на много години. Тя работи, отглежда шест деца, занимава се с йога и танци, изнася концерти. С такъв активен живот певицата просто няма време за дълъг сън. Ето защо Мадона ляга рано и става рано. Тя вярва, че сутрешният режим на човека е по-здравословен.

Бионсе

Певицата не може да заспи без чаша мляко, която отдавна се е превърнала в традиция. Топлото мляко я отпуска, помага й да заспи бързо и спокойно. Благодарение на млякото Бионсе спи без да се събужда през нощта, а на сутринта е свежа и отпочинала.

Джордж Клуни

Актьорът заспива само под звука на телевизора. Клуни признава, че страда от безсъние и се спасява само от фоновия шум на телевизора.

Източник: cosmopolitian.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts