15

авг.

Защо краставицата е толкова полезна за кожата?

Затова този зеленчук е безценен в домашната козметика


Благодарение на сходното pH краставиците нормализират микрофлората на кожата и удължават младостта на лицето.

Маските с краставица са подходящи за всеки тип кожа. Ценните им съставки са много. Сред най-важните е кафеената киселина, която има антибактериално действие, предотвратява задържането на вода и затова се препоръчва при подпухване. А високите температури често го предизвикват. Киселината има и подмладяващо действие, стяга контура на лицето, прави тена гладък и сияен. Силицият в краставиците изсмуква потта и мазнината и създава отлична основа за грима. Освен това изглажда малките бръчици и подобрява цвета. Избелващите свойства на краставиците са дължат на витамините С, РР и В. Богати са и на антиоксиданти, които стимулират производството на колаген.

Загрубялата и обветрена кожа ще освежите с маска от равни количества настъргана краставица и ланолин. Оставете сместа за половин час под капак и отцедете образувалата се течност. Нанесете кашата на лицето на дебел слой.

След 20 минути изтрийте с гореща салфетка и после обтрийте лицето с отцедения сок.

Дехидратираната кожа ще възстановите с пюре от няколко резенчета краставица и мляко. Нанесете на лицето за 20 минути и измийте с вода със стайна температура. Маската е подходяща за всеки тип кожа. Ако замените прясно-то мляко с кисело, ще засилите подхранващия ефект.

Много добре почиства следната смес. Средна краставица пасирайте и добавете 1 с.л. сметана, 2 с.л. мед и 4 с.л. овесени ядки. Разбъркайте и ако е много течна, сложете още ядки. Оставете в хладилника за 10-15 минути и нанесете на лицето. Измийте с топла вода и масажиращи кръгови движения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts