мигли

18

ян.

Ето няколко трика за обемни, плътни и красиви мигли

 

 

Подхранване и овлажняване на миглите

Миглите, както космите по главата, са съставени 90% от кератин. По време на нашия живот миглите постоянно падат, но на тяхно място растат нови. Този процес в повечето случаи преминава незабелязано от собственика. Ако растежът на миглите ви е бавен, загубата става забележима не само за вас, но и за останалите около вас. В допълнение, загубата на миглите може да се увеличи.

Кои са причините за падането на миглите?
Причината за тези симптоми е лошото качество на козметиката, неправилното отстраняване на грима, алергии, стрес, неврози, умора, неправилно хранене, приемане на определени лекарства, дисфунцкия на щитовидната жлеза, възпалителни процеси.
Във всеки случай, причината за загубата на миглите е чисто индивидуална. Ако ситуацията излезе извън контрол или забележите други неприятни симптоми- най-добре е да се консултирате с лекар.

очи
Може да използвате подходящи студени компреси с лечебни билки (лайка, градински чай)

В домашни условия можете да се грижите за миглите си като използвате хранителни маски на основата на растителни масла и мастноразтворими витамини.
Може да използвате чисто рициново, бадемово, маслиново, репейно или рибено масло (богато на витамин А– основният укрепващ компонент на нашите мигли), маслен разтвор на витамин Е или растително масло с добавено витамин Е.
Използвайте укрепващо масло всеки ден като го нанасяйте върху чисти и сухи мигли. Започнете от основата и се придвижвайте до върховете.
За дълготраен ефект, такава хранителна процедура трябва да се извършва в продължение на 1 месец и ако е необходимо да се повтаря няколко пъти в годината.

Допълнителният масаж подобрява действието на активните компоненти, което води до появата на желания ефект.

Майсторска ръка

Често, дори и с помощта на скъпа спирала, ние сме изправени пред проблеми с бучките на миглите. Спиралата изглежда тромава и лежи неравномерно. Това може да се дължи на няколко причини:
*Дълго съхранение
Тъй като всяка спирала се прави на базата на восък, с всяко отваряне се губи влагата, спиралата става по-твърда и след време изсъхва. Ситуацията естествено се усложнява от

миглите
Минавайте миглите със спирала 3-4 пъти от корените до върховете- това е напълно достатъчно

студеното време. За да се стопи замразеният восък, използвайте водна баня. Потопете затворената спирала в чаша гореща вода (като нивото на водата да не достига капачката, защото може да влезе вътре). След няколко минути восъкът ще стане мек и спиралата отново може да се използва.
*Задръстванията на миглите от изобилно приложение на спиралата
Много от нас я прилагат многократно в течение на деня. Това не трябва да се прави. Нанасяйте спиралата винаги на чисти мигли.

Как компетентно да премахнем грима?

Премахването на грим- задачата не е по-малко сложна от правилния избор на спирала. Лосионът за премахване на грима не трябва да съдържа алкохол. Той трябва да има неутрално, физиологично коректно pH, което да е подходящо дори за хора, носещи контактни лещи. Необходимо е да използвате памук или марля, нарязана на две части. Едната половина се поставя под долните мигли. Нанесете мляко или лосион на втората половина и поставете върху горните мигли при затворено око. 20-30 секунди са напълно достатъчни на почистващите компоненти да омекотят спиралата, а след това напълно да премахнете грима.

Как да изберем правилната спирала?

 

спирала
При закупуване на спирала е важно да се обърне внимание на допълнителните хранителни вещества: те могат да бъдат копринени протеини, пантенол, специални комплекси за възстановяване на кератин, витамини А, С, Е

Основата на спиралата е восък. В повечето случаи се използва животински восък – ланолин. Въпреки че придава добър вискозитет и осигурява гладко приложение, ланолинът често се оказва причина за алергични реакции (зачервяване по ръба на клепачите, сълзене). Като алтернатива на ланолин са пчелен восък, минерален восък – церезин или вазелин, както и растителни восъци. Ако спиралата е добре нанесена на миглите, това не е всичко. Второто, не по-малко важно, е цветът. Синтетичните пигменти са широко използвани за придаване на нюанс на мастилото. Тези пигменти осигуряват широк спектър от нюанси – от неонови до сдържани тонове. Въпреки това, синтетичните багрила са силни алергени, така че собствениците на чувствителни клепачи трябва да изберат спирала с минерални оцветяващи пигменти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts