19

дек.

Ето кои домашни маски ще придадат на лицето ви свеж загар и през зимата!

А лицето ви изсветлява все повече. Има начин да потъмните кожата с домашни маски и народни средства с целенасочено подбрани съставки


Така и през зимата ще блестите със загар.

За да постигнете желания ефект, трябва да подходите грамотно. Има шест основни правила, които трябва да спазвате.

1. Нанасяйте маската само на добре почистена кожа. Така оцветяващите вещества може да проникнат в дълбочина, „загарът“ ще лепне равномерно и ще се задържи по-дълго.

2. Нанасяйте равен слой, за да не стане лицето ви на петна.

3. Трябва да сложите маската не само на лицето, а и на шията и на деколтето, защото няма да ходите цяла зима с поло яка.

4. Не дръжте маската повече от 10 минути.

5. Честотата на нанасяне е 3 пъти в седмицата, докато добиете желания резултат.

6. Ако се престараете, ще можете да поправите грешката с помощта на водка или медицински спирт. Намокрете козметичен тампон и натрийте кожата. Но трябва да отчетете, че спиртът я пресушава, и след това непременно се намажете с хидратиращ крем.

Маската с кафе е най-ефикасна за фалшив загар. Разбъркайте 1 с.л. смляно кафе и 1 ч.л. вода. Разредете с вода, а ако кожата ви е суха – с мляко. Нанесете и след това измийте със студена вода.

Подобно действие има какаото. Размийте 1 с.л. с топла вода до гъста каша. При суха кожа използвайте вода и мляко в съотношение 1:1. Измийте със студена вода.

С оранжевия си пигмент морковите могат да придадат на лицето лек бронзов ефект. Настържете половин морков ситно, добавете 1 ч.л. вода и леко намачкайте, за да пусне сок. След това нанесете на лицето и измийте с хладка вода. Същият ефект има и сок от моркови. Не го разреждайте, а натривайте лицето сутрин и вечер в продължение на седмица. На много светла кожа маските с моркови не се препоръчват, защото ще й придадат болнав жълтеникав цвят.

Куркумата дава тен със златист оттенък. Разредете 1 с.л. от подправката с топла вода да стане като гъста сметана. Нанесете и след това измийте с топла вода. След маската сложете подхранващ крем, защото куркумата пресушава кожата.

За по-тъмен тен може да миете лицето със силен черен чай (какао или натурално кафе). Така ще направите кожата не само загоряла, но и по-свежа и еластична. Запарете 1 с.л.
от избрания продукт за 10 минути, прецедете и обилно напоявайте лицето с отварата два пъти на ден. Може да си приготвите от течността и ледени кубчета, с които да натривате лицето всяка сутрин. Така допълнително ще тонизирате кожата, ще активирате кръвообращението и храненето на клетките.

Настойка от лайка и цветето биденс също имат потъмняващ ефект върху кожата. В литър вряща вода сложете 8 с.л. от едната билка или смес от двете. Покрийте плътно за два часа. След това прецедете и всеки ден натривайте лицето с отварата.

Като допълнително средство за поддържане на тена специалистите препоръчват да включвате в менюто си повече плодове и зеленчуци с червен и оранжев цвят – тиква, домати, червени чушки, моркови. Те съдържат пигменти, които стигат до кожата отвътре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts