30

апр.

Бира, хамбургери и шоколад: Пожарникар на 109 г. от Ню Джърси разкри тайната на дълголетието

Винсънт Дрансфийлд, пенсиониран пожарникар от щата Ню Джърси в САЩ отпразнува 109-ия си рожден ден и сподели тайните на дългия живот, съобщи Today.

Той е роден на 28 март 1914 година и твърди, че никога не е имал сериозно заболяване.

„Той няма болки в гърба. Не страда от болките и неразположенията, които имам аз на 48 години. Нито има главоболие, нищо няма. Това е лудост “,

диви се неговата внучка Ерика Лист.

Пенсионерът живее сам и не се нуждае от помощта на роднини: той все още кара кола и сам си купува хранителни стоки.

Дрансфийлд води активен начин на живот и твърди, че е доволен от всеки изживян ден. Отдава дълголетието си на оптимизма и добрия апетит. Според внучката му той никога не е спазвал диетата, но винаги е бил в добра физическа форма.

109-годишният пенсионер обича италианска храна, хамбургери, салати, млечен шоколад и други сладкиши. Пие кафе всеки ден, от време на време и бира, но не харесва други алкохолни напитки. Дрансфийлд смята, че е станал силен и здрав мъж, тъй като е пил много мляко, докато е работил във ферма като юноша. Пенсионерът смята, че е живял дълъг живот благодарение на това, че е правил това, което обича.

Мъжът е работил като мениджър по продажби на авточасти около 60 години и е бил член на доброволната пожарна над 80 години. По време на работата си като пожарникар се е срещал с много добри хора, така че продължава да идва в пожарната и след пенсиониране. Според внучката през 1992 г. именно това му е помогнало да оцелее след смъртта на съпругата си, с която е живял 54 години.

Дрансфийлд има едно дете, трима внуци и седем правнуци. Наскоро почти всички роднини се събраха в къщата на пенсионера, за да отпразнуват 109-ия му рожден ден. „Запазвам положителното си отношение. Никога не се спирам на лошото, когато нещо се обърка. Добре съм и се надявам добрият Господ да ме подкрепи”, казва мъжът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts