30

мар.

Аштън Къчър едва не умрял от диетата на Стив Джобс

Ето няколко интересни факта, които може би не знаете за холивудската звезда Аштън Къчър

Истинското му име е Кристофър Аштън Къчър. Роден в градчето Сидър Рапидс, Айова, Аштън всъщност е Крис. Като станал достатъчно голям, му хрумнало да не използва първото си име. Щом започнал работа като актьор и модел, решил да се представя с по-уникалното второ име. На 20 години той се премества в Лос Анджелис, след като получава роля в „Шоуто от 70-те“.

Има брат близнак

Братът близнак на Аштън, Майкъл Къчър, е роден с церебрална парализа.

„Родих се като близнак и от момента, в който дойдох на този свят, трябваше да го споделя с някого“, каза той. „Споделях всеки рожден ден, всяка Коледа, споделях спалнята, дрехите си, споделях всичко, което имах на този свят и не подозирах, че може да има друг начин, защото винаги имах брат до мен.“

Братята близнаци са родени в през 1978 г. Братът, който бил с пет минути по-голям, имал здраво сърце, а по-малкият страдал от кардиомиопатия и церебрална парализа. Това трагично обстоятелство обаче само сближило момчетата.

„По-възрастният“ брат винаги е обгрижвал по-малкия, помагал му е, мотивирал го е и се отнасял с него така, сякаш Майкъл бил здрав и пълноценен човек. И дори когато на 13-годишна възраст болното момче се нуждаело от сърце, по-здравия брат искал да умре, за да може сърцето му да бъде трансплантирано на брат му.

Жизненоважният орган е намерен навреме, а „по-възрастното“ момче отишло да учи биохимик

Той искал да изобрети лек за болестта на брат си и за другите хора, които споделяли неговата съдба. Но, Фортуна решила друго. Аштън станал актьор и дори холивудска звезда. А по-малкият брат се изучил за адвокат, като една от основните му дейности е да защитава правата на децата с церебрална парализа.

Днес Аштън и Майкъл Къчър са еднакво активни в благотворителната дейност, която развиват заедно.

Аштън преодолял развода си по необичаен начин

След като се разделил с Деми Мур (за която беше женен осем години), Къчър преживял раздялата, като прекарал една седмица сам в Монтана, постейки.

„Веднага след като се разведох, отидох в планината за една седмица, сам… Не ядях, не пиех – само вода и чай“, разкри той в подкаста Armchair Expert. „Оставих всичките си компютри, телефона си, всичко. Бях там сам, така че нямаше с кого да разговарям. Имах само бележник, химикал, вода и чай. И така, в продължение на седем дни се възстановявах“.

Беше хоспитализиран след диетата на Стив Джобс

За да се подготви за ролята си във филма „Джобс“ от 2013 г., Къчър се опитал да следва плодовата диета на основателя на Apple Стив Джобс. Диетата обаче дала обратен ефект и се наложило актьорът да бъде хоспитализиран . „Показателите на панкреаса ми бяха напълно извън строя, което беше наистина ужасяващо“, разкри той по време на филмовия фестивал Сънданс през 2013 г.

Отказал пушенето, след като прочел книга

През 2006 г. Къчър твърди, че е спрял да пуши, след като е прочел книгата на Алън Кар „Лесният начин да спреш да пушиш“. Изглежда обаче, че оттогава може да е имал рецидив. Съобщава се, че първото му романтично излизане с Мила Кунис включвало издухване на цигарен дим в устата й.

Източник: www.simplemost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts