14

юни

Целулит: природни средства и съвети за премахване

Целулит – всеки го има и повечето от жени са пробвали какво ли не в стремежа си да премахнат трапчинките, които се появяват по бедрата, дупето и корема

Въпреки че близо 90% от жените имат целулит някъде през живота си, дезинформацията за него е също толкова често срещана, колкото и състоянието.

Нещото при целулита е, че дори експертите не винаги са съгласни относно лечението и причините, заради което още по-трудно можем да отделим митовете от фактите.

Хората често си мислят, че могат да премахнат трапчинките на целулита, но това е далеч от истината. Дори и най-отдадените любители на фитнеса трудно ще се справят с този проблем. Въпреки това, редовните кардио и силови тренировки ще тонизират мускулите и ще намалят появата на целулит. Има данни, които предполагат, че силно стресиращият начин на живот повишава адреналина и норадреналиновите хормони, които са свързани с производството на целулит.

Гладуването е най-неправилният начин за спасение от целулита

Яжте по 4-5 пъти на ден, забравете за солени и консервирани храни.

Думата „целулит“ добива гражданственост за първи път през 1973 г. Читателките на френско списание научават за този чисто женски проблем, който вече 50 години тревожи сънищата на нежната половина на човечеството. Казано накратко, целулитът е видимият резултат от нарушение на механизма за извеждане на токсините от организма.

Специална диета, която може да ви спаси от целулита, за съжаление няма

Но здравословното и балансирано хранене е важна съставна част от всяко ефективно лечение. Като начало намалете до минимум употребата на изкуствени хранителни оцветители, ароматизатори и добавки. Те влизат в конфликт с ферментите в организма и провокират образуването на целулит.

Храненето ви трябва да е пълноценно и редовно

Добре е да разпределяте дневното меню на 4-5 порции. Яжте белтъчините и мазнините поотделно и поддържайте баланса на калий и натрий в организма. За да не получавате в излишък натрий, който задържа течностите, трябва да се откажете от чипсове, колбаси, кубчета бульон, консерви.

Никога не лекувайте целулита с глад

Организмът веднага започва да се запасява и забавя обмяната. Разходът на енергия намалява и започва загуба на мускулна маса, която е основният потребител на енергия.

Наситете менюто си с пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти, риба и морски дарове. За изхвърляне на токсините ще ви помогне копърът – екстракт от тази подправка нормализира работата на ендокринната жлеза.

Пийте колкото можете повече вода на ден (минимум 1,5-2 л).

Източник: www.goodhousekeeping.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts