14

апр.

Рициновото масло връща блясъка и здравето на косата (рецепти)

За възстановяване на косата. рициновото масло е най-често използваното средство

Най-ефикасно е полученото със студено пресоване. Ползите се дължат на богатото съдържание на витамин Е и на гамата от киселини – олеинова, ленолева, стеаринова и рицинолева.

Лечебните му свойства се дължат на способността да прониква в структурата на косъма. Така косата става гладка, бляскава и плътна. Благодарение на противомикробното и бактерицидно действие рициновото масло възстановява скалпа. Киселините активират кръвообращението и обменните процеси в кожата и така стимулират растежа.

Правете маски с маслото, когато косата е силно повредена от често стилизиране с горещ въздух, при цъфнали крайчета и пресушаване, забавен растеж, косопад.

Най-простият начин е да втриете преди сън рициново масло в корените и да разрешите косата. Може да го смесите с релейно в съотношение 5 към 1. Ако косата ви е суха, правете тази маска два пъти в седмицата. При нормална или склонна към омазняване – два пъти в месеца.

За стимулиране на растежа смесете по 2 с.л. рициново масло и сок от лук. Втрийте с масажиране в корените, затоплете с шапка и кърпа. След час измийте с шампоан. Изплакнете с подкиселена вода, за да премахнете миризмата. Правете маската вечер.

При засилен косопад към горната маска добавете 1 с.л. сок от алое.

За сухи крайчета, склонни към цепене, след измиване на косата топнете връхчетата в маслото.

Когато цялата коса е дехидратирана и изтощена, ще я възстановите с маска от 2 жълтъка и 2 с.л. рициново масло. Разбъркайте много добре и добавете 1 чл. натурален ябълков оцет. Разнесете по цялата дължина на косата час преди да я измиете.

За мазна коса е подходяща маска с кефир. Към половин чашка добавете 1 с.л. рициново масло. Първо втрийте в корените, след това разнесете по цялата дължина.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts