9

фев.

Райската ябълка: как се използва за по-здрава и красива кожа

В древни времена райската ябълка се смятала за храна на боговете

След това в родината на райската ябълка китайските благороднички започнали да я използват за разкрасяване. Тя е богата на витамини, органични киселини, минерали и подмладява кожата. Може да я използвате за всеки тип, дори за проблемна кожа, защото се справя с възпаленията.

Благодарение на дъбилните вещества райската ябълка има избелващо действие, изравнява тена и чисти пигментните петна

Органичните киселини свиват порите и стягат контура на лицето. Витамините А, С и Р подхранват и хидратират отлично.

С плода може да си направите отличен пилинг и да почистите кожата в дълбочина. Смесвате пюрето с малко кафява захар, втривате с масажиране и след 10 минути миете.

Лесно можете да си приготвите противовъзпалителен и тонизиращ лосион, като смесите сок от райска
ябълка с медицински спирт. Само че не трябва да се прилага при прекалено суха кожа, защото алкохолът ще я изсуши още повече.

За антиейдж терапия разбъркайте пюре от плода с масло от авокадо, праскова, жожоба или зехтин. Редовните маски имат най-добър ефект, особено през зимата. Тогава кожата има най-голяма нужда от хидратация, насищане с витамини и киселини.

Против бръчки

За да изгладите бръчки и да подобрите еластичността на кожата, смесете 15 г пюре от райска ябълка с 10 мл масло от гроздови семки и 10 г извара. Нанесете на почистено и напарено лице, за да се отворят порите и да попие по-добре. След 40 минути, изтрийте остатъците. Правете маската 2-3 пъти в седмицата поне месец.

Ако имате пъпки, обриви или зачервявания, разбийте 25 мл отвара от райска ябълка, 10 г жълта глина и 2 капки ефирно масло от жасмин. Разпределете по проблемните участъци и оставете 30 минути, преди да измиете.

За възстановяване на пресушена и лющеща се кожа смесете пюрето от половин ябълка с 30 мл нерафиниран зехтин, предварително леко затоплен. Похлупете, сложете на хладно и използвайте на следващия ден. Нанесете плътен слой на лицето. След един час отстранете остатъците с влажен тампон. Маската нормализира баланса на липидите и влагата, кожата става мека и гладка.

За мазна кожа смесете 25 г плодово пюре с 10 мл сок от лайм. Нанесете на почистено и напарено лице. След 10 минути измийте. Порите ще се свият, мастните жлези ще регулират работата си и мазният блясък ще изчезне. Правете маската не по-често от веднъж на 3 седмици.

Подмладява маската от 30 г пюре от райска ябълка, 10 г оризово брашно и 15 капки ретинол. Нанесете на лицето, включително и под очите. Оставете да действа 30 минути и измийте с хладка вода.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts