19

авг.

Маски, които ще спасят съсипаната от лятната почивка коса

Най-лесно можете да си направите, като затоплите на водна баня половин чаша кисело мляко и го нанесете по цялата дължина на косата


Затоплете с кърпа и измийте с хладка вода и шампоан след 45 минути. Друг начин е да разбиете жълтък с газирана вода и да добавите няколко капки лимонов сок. Дръжте тази маска само 20-25 минути. Растителните масла също помагат, най-добре овлажняват зехтин и бадемово.

При защитата на плажа не забравяйте скална, а той изгаря доста бързо и болезнено. Ще го предпазите, като капнете малко слънцезащитен крем на темето. Ако вече сте изгорели, смесете пюре от краставица и заквасена сметана (кисело мляко при мазна коса).

Краставицата охлажда, а млечно-киселият продукт балансира нивото на pH. От тази успокояваща маска бързо ще почувствате облекчение.

Може сами да си направите охлаждащ шампоан. Добавете няколко капки ментово масло към обичайния. Този екстракт стимулира кръвообращението в скалпа и насърчава растежа на косата.

Опитайте сухите шампоани, те са безценни за лятото, когато косата се омазнява по-бързо, обикновено само в корените. Напръскайте по скалпа, разнесете енергично с пръсти и разрешете добре косата. Тя ще се освежи и ще стане по-обемна.

Боядисването на косата през лятото допълнително я уврежда. Може да освежите цвета с билков чай. Брюнетките трябва да използват черен, от хибискус е за червенокосите, а блондинките може да заложат на лайка. Намокрете обилно косата с отварата, завийте с кърпа и след 10 минути изплакнете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts