7

сеп.

Картофено пюре и алое вера опъват бръчките около очите

За да забавите процеса на стареене, трябва да полагате ежедневни грижи

Домашни маски опъват бръчките покрай очите

Винаги използвайте специализирани продукти за околоочния контур, не мажете с обичайния си крем за лице. Ако имате възможност, купете тубичка с ролка на отвора. Тя позволява да нанасяте крема по най-правилния начин, прави и лек щадящ масаж. Добре е в състава да има кофеин и суроватка.

Маска за лице не нанасяйте около очите

Няма значение дали тя е промишлена, или приготвена от натурални съставки у дома.

Ако отглеждате алое у дома, ще ви свърши чудесна работа. Откъснете лист, измийте го с антибактериален препарат и изцедете сок. Нанесете го с потупващи движения под очите. Не слагайте на горния клепач. Изчакайте да попие напълно и намажете крем. Ако нямате растение, може да си купите от аптеката гел от алое. Но прочетете внимателно етикета, трябва да е натурален и без парабени.

Градинският чай също е подходящ за тази част от лицето

Запарете с вряща вода за 25-30 минути и нанесете отварата внимателно в областта около очите. Направете това, когато чая е добре изстинал. За още по-голям ефект използвайте предварително охладени тампони, които сте напоили с градински чай и сте охладили в камерата на хладилника.

Смелете в олендер 1 ч.л. ядки и смесете с 1 ч.л. мед. Разредете до гъста каша с малко дестилирана вода. Загрейте на водна баня и нанесете около очите. Дръжте маската 15-20 минути и измийте с топла вода.

Картофите са отлично средство срещу мимически бръчки. Сварете ги и настържете. Докато пюрето е още топло, сложете малко сметана. Нанесете за половин час. Когато нямате достатъчно време, може да сложите и резенче суров картоф на очите за 5-10 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts