Картина на Моне достигна $74 млн. на търг в Ню Йорк

14

ное.

Картина на Моне достигна $74 млн. на търг в Ню Йорк

Картина с водни лилии на френския импресионист Клод Моне беше продадена за 74 млн. долара в рамките на оживения есенен сезон на търговете на изкуство.

Картината „Le bassin aux nympheas“ надхвърли прогнозираната продажна цена от 65 млн. долара, когато мина под чука на аукционната къща Christie’s в Ню Йорк.

Сред другите забележителни продажби бяха „Спомени за посещение в Ленинград“ на експресиониста от XX в. Ричард Дибенкорн, продадена за 46 млн. долара, а „Без заглавие“ на американската му колежка Джоан Мичъл – за 29 млн. долара.

Три картини на Пол Сезан бяха продадени, включително „Fruits et pot de gingembre“ за близо 39 млн. долара.

В сряда „Жена с часовник“ на Пабло Пикасо достигна 139,3 млн. долара, което е втората най-висока цена, постигана някога за художника.

„Femme a la montre“, картината от 1932 г., изобразяваща една от спътничките и музите на испанския художник, френската художничка Мари-Терез Валтер, беше оценена на над 120 млн. долара, преди да бъде продадена в „Сотбис“.

Есенният сезон на търговете, който започна във вторник и приключва следващата сряда, досега е отчел продажби за 748 млн. долара в Christie’s и над 400 млн. долара в Sotheby’s.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts