8

авг.

Как да поддържаме кожата на лицето през топлото време?

При почистването спазвайте следните правила

• Откажете се от сапуна. Заменете го със специални почистващи средства – пяна, гелове, мусове, мляко. Прочетете състава им, преди да купувате. Добре е да съдържат салицилова киселина, каолин, екстракт от водорасли, зелен чай, плодови киселини.

• Почистващото средство трябва да се отмие много добре. По-добре да не използвате водопроводна вода, а минерална или преварена. Хлорът разрушава защитния слой на кожата, който през лятото е особено нужен.

• След измиването трябва да обтриете лицето с тоник. Той ще изчисти остатъците от препарата и от мръсотията, ще нормализира киселинността на кожата и ще я подготви за следващите грижи. За суха избирайте смекчаващ тоник, за мазна – свиващ порите, а за нормална – тонизиращ. Мицеларната вода е много добър вариант.

• Редовно правете пилинг на кожата -1-2 пъти в седмицата при мазна кожа, веднъж при нормална и 1 път на 10 дни при суха. Но се откажете от агресивния пилинг, защото кожата става още по-чувствителна на ултравиолетовите лъчи.

• Като допълнително средство за почистване използвайте маските. Може да си купите готови или да си приготвите сами. Една от най-простите рецепти е да залеете 1 с.л. овесени ядки с гореща вода. Като станат на каша, добавете 1 ч.л. мед и щипка морска сол. Нанесете маската на почистено лице и след 15 минути я измийте с топла вода.

• У дома си правете хидратиращи маски поне веднъж в седмицата. Сезонните плодове са най-добрият избор за тях. При суха кожа добавяйте към пюрето сметана и жълтък, а при мазна – кисело мляко и белтък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts