16

авг.

Как влияе морската вода на различните типове коса?

Затова не е нужно да хуквате към душа след всяко излизане от морето, за да я изплакнете. Дори не се препоръчва. Неслучайно в салоните предлагат терапия за коса с морска сол


Но все пак проблем има, зависи с какъв тип коса сте. Тънка и по-рядка се чувства като преродена от морската вода. Заради високото съдържание на сол става по-обемна и се поддава значително по-лесно на оформяне.

Морската вода не представлява проблем и за мазната коса, защото по естествен начин измива себума от скална, свива порите и намалява работата на мастните жлези. Пърхотът също изчезва при морски бани, ако се дължи на козметичен, а не на здравен проблем.

Дамите с естествени къдрици и плътен косъм обаче ще срещнат трудност на плажа. Солената вода ще сплъсти косата и ще я направи невъзможна за разресване. Затова се препоръчва изплакване след всяка морска баня. Но само с чиста вода, а не с шампоан.

Ако имате по-гъста и суха коса, използвайте специална козметика след плажа. Тя е дехидратирана и затова слагайте овлажняващи шампоани и балсами. Така ще върнете еластичността, блясъка и здравината на косъма, ще предотвратите цепенето на краищата.

Допълнителните грижи за косата по време на почивката изискват прецизен подход към решаването на всеки проблем. Започнете с профилактика.

Използвайте предпазни продукти със слънцезащитен филтър. Повечето такива серуми се пръскат след баня и не се отмиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts