5

фев.

Какво e ламиниране на веждите, как се прави и защо е нужна тази манипулация?

В макиажа навлизат все повече нови техники, насочени към по-доброто здраве

Точно това е целта на ламинирането на веждите. То подобрява външния им вид, но и стимулира растежа.

Ламинирането се прави със специални активни съставки, които дават посока на косъмчетата, подхранват ги, защитават от влиянието на околната среда. Процедурата е особено подходяща при гъсти и дълги вежди или при неправилна посока на растеж. След това е по-лесно да ги гримирате, по-дълго запазват цвета си, стават блестящи и гладки. Не е без значение, че процедурата не е болезнена като при татуиране на веждите. Използват се полезни вещества като кератин, масла, витамини, аминокиселини.

Недостатък е, че с ламиниране не можете да промените формата, а ефектът не е дълготраен.

Задачата е да се фиксират косъмчетата. Създава се специално защитно покритие, което и задържа цвета от гримирането.

Ламинирането се прави най-често в козметичен салон. Ако се подготвите предварително, може да го постигнете и у дома. Предлагат се различни комплекти за тази цел.

Следват се няколко етапа.

• Най-напред веждите се почистват от замърсявания и грим. Използвайте лосион, съдържащ спирт, който има обезмасляващо действие.

• Старателно разрешете в желаната посока със специална микрочетица (от комплекта). Ако косъмчетата не слушат, може да ги фиксирате с лепило.

• След това нанесете омекотител, включен в комплекта. Дръжте го 10-13 минути. Ако някое косъмче е излязло от правия път, отново го насочете, където искате. Покрийте веждите с прозрачно фолио и отгоре сложете козметичен тампон, напоен с гореща вода.

• С клечка за уши премахнете омекотителя и отново разрешете веждите в желаната посока. Нанесете следващия препарат (номерирани са). Той има фиксиращи свойства, затова старателно подредете косъмчетата. Също се държи 10-13 минути и се покрива с фолио. Препаратът съдържа хидроксид на натрия, рициново масло, екстракт от алое вера, които подхранват и защитават.

• С клечка за зъби отделете фиксатора, разрешете и при желание боядисайте веждите. Ако сте използвали лепило преди това, отстранете го със следващия номер препарат от комплекта.

• Накрая нанесете защитния препарат. Той не се измива после. Веждите се разресват след няколко минути и са готови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts