19

дек.

Заздравяване на ноктите: съвети и рецепти

Задължително е да се погрижите за заздравяване на ноктите през зимата, ако искате да посрещнете пролетта с красиви ръце

заздравяване на ноктите

От ниските температури структурата на ноктите се нарушава, дехидратират се, започват да се цепят и чупят.

Допълнително усложнява проблема непрекъснатото използване на гел лак. Той е удобен и често не слушате съветите на специалистите, че ноктите имат нужда от почивка. Можете да го разберете и сами, ако са се появили бели петънца. Реагирате ли бързо, почивката от лак може да продължи само 5-6 дни. През това време се слага само заздравител за нокти. Първия ден се нанася 1 слой, на следващия се повтаря, на третия се изтрива с лакочистител и се маже нов слой. Два такива цикъла ще възстановят ноктите. Добре е да изберете многокомпонентен заздравител, например 8 в 1.

Приемът на витамини и микроелементи през зимата често е наложителен не само за повишаване на имунитета

Липсата на достатъчно пресни зеленчуци в храната се отразява и на ноктите. Има специални комплекси за укрепване на косата и ноктите, важното е да съдържат много калций.

Ще помогнете на ноктите и със специални ванички

Загрейте нерафинирано олио до температура, поносима за ръцете. Добавете 4-6 капки йод. Топнете пръстите и ги дръжте поне 15 минути. За лечение правете процедурата всеки ден, а профилактично – веднъж в седмицата.

Морската сол съдържа минерали, които действат за заздравяване на ноктите и засилват растежа им

Кипнете чаша вода и разтворете в нея 1 ч.л. сол. Леко охладете и топнете ръцете за 20 минути. Изплакнете ги на чешмата и намажете с подхранващ крем за ръце. Правете ваничката през ден, ако имате проблем.

Ако ноктите не само се чупят, а и се цепят, смесете 3 с.л. зехтин, сока от половин лимон и 1-2 с.л. морска сол. Ще се получи полутечна маса. Заровете ноктите в нея за 25 минути. Правете маската всеки ден поне седмица.

Укрепва и избелва оцветени от лак нокти микс от 2 с.л. загрято олио и сока на половин лимон. Добавете същото количество ретинол (течен витамин А от аптеката). Топете ноктите всяка седмица в продължение на месец.

Ще смекчите плочката и ще я направите по-еластична със специална маска

Така ще предотвратите и чупенето, и цепенето. Към 3 с.л. зехтин добавете по 5 капки ефирно масло от роза и жасмин. Потопете ноктите за 30 минути. След това изтрийте с хартиена салфетка и сложете крем за ръце.

Източници: https://liza.ua; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts