29

май

4-те най-ефективни домашни маски за изтощена коса

Чудите се кои са най-добрите домашни маски за изтощена коса? В тази статия сме ги подбрали специално за вас

най-добрите маски за изтощена коса

Измивате косата си с правилния шампоан. Можете дори да използвате масло за коса в краищата на вашите коси. И все пак косата ви никога не изглежда толкова добре, колкото ви се иска. Някак си, дори с всичките усилия, които полагате, тя все още изглежда отпусната, без блясък и леко груба на допир.

Работата е там, че не правите нищо лошо. Възможно е обаче просто да не правите достатъчно.

За да изглежда косата ви толкова красива, колкото и когато излезете от салона, тя трябва да е здрава. В противен случай всички продукти за коса в света няма да могат да й върнат пищния блясък. За да започнете, трябва да разберете, че скалпът изисква същите грижи и внимание, които отделяте на лицето си. С напредването на възрастта скалпът, подобно на кожата на лицето, губи способността си да задържа влагата. А когато кожата е суха, тя произвежда повече себум, за да защити целостта на скалпа. При този процес обаче, косата бързо се омазнява и започва да изглежда отпусната и мръсна.

Освен това, ако не сте масажирали скалпа си достатъчно, докато миете с шампоан, натрупаните мъртви кожни клетки и химически остатъци от стилизиращи продукти могат да запушат космените фоликули, като попречат на здравия растеж на косата.

Тук ще научите някои много прости рецепти за домашни маски за изтощена коса, с които ще постигнете огромен ефект!

Ето кои са най-добрите домашни маски за изтощена коса:

Дори само едно изплакване след душ с отвара ще укрепи косъма. Мирисът бързо изветря, така че не трябва да ви притеснява. Вариантите са много. Отвара от лайка, коприва, лук или разредена бира действат много добре. Ето кои са най-ефективните средства за подсилване на косата:

  • За заздравяване на корените помагат натуралните масла. Релейното е на първо място в грижата за косата. То се нанася по скалпа или в него се топят връхчетата. Рициновото масло също укрепва, подхранва и защитава. Ще засилите действието му, ако добавите малко лют червен пипер.
  • Маските с мая са изпитано средство още от бабите. Размийте 30-40 г в мляко и добавете малко настойка от червен пипер. Разнесете по косата и измийте след 25-30 минути.
  • Ще укрепите корените с горчица. Смесете 2 с.л. натурална с малко мед, 1 жълтък и няколко капки релейно масло. Втрийте, затоплете с шапка за баня и кърпа. Измийте след 15 минути с обичайния си шампоан.
  • С много силно действие са маските с лук. Настържете 1 голяма глава, изцедете сока, смесете го с отвара от репей и ракия в съотношение 4:6:1. Тази смес оставете да престои 30 минути, после разнесете по косата. След 1 -2 часа я измийте с шампоан и изплакнете с отвара от лайка или коприва.

Грижата за косата трябва да бъде постоянна.

За да избегнете изтощаването на косата е нужно да се грижите за нея и за скалпа си редовно! Горепосочените маски ще помогнат, но не забравяйте да следите съставките на продуктите, които използвате.

Добре изглеждащата коса променя външния вид изцяло, придава самочувствие и събира погледите, така че не подценявайте важността на грижата за косата.

Източници: https://www.stylecraze.com; https://pixabay.com/

Билков балсам с арганово масло и нар
Билков балсам с арганово масло и нар – за суха и изтощена коса
поръчай

Comments (2)

  • Анелия Карамазова 11.01.2023 Reply

    От баба ми знам, че сокът от лук много помага за чуплива и накъсваща се коса, но тази рецепта не я бях чувала. Дано да помага

  • Жулиета 29.05.2023 Reply

    Благодаря за хубавите идеи! Някои, ако е пробвал тези маски, нека каже дали работят наистина…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts