Ето ги най-ефективните маски за изтощена коса!

Лятото е подложило на изпитание косата. Комбинацията от сух въздух и слънчеви лъчи е възможно най-неблагоприятната за нея

Възстановете я с редовни маски.

Дори само едно изплакване след душ с отвара ще укрепи косъма. Мирисът бързо изветря, така че не трябва да ви притеснява. Вариантите са много. Отвара от лайка, коприва, лук или разредена бира действат много добре.

За заздравяване на корените помагат натуралните масла. Релейното е на първо място в грижата за косата. То се нанася по скалпа или в него се топят връхчетата. Рициновото масло също укрепва, подхранва и защитава. Ще засилите действието му, ако добавите малко лют червен пипер.

Маските с мая са изпитано средство още от бабите. Размийте 30-40 г в мляко и добавете малко настойка от червен пипер. Разнесете по косата и измийте след 25-30 минути.

Ще укрепите корените с горчица. Смесете 2 с.л. натурална с малко мед, 1 жълтък и няколко капки релейно масло. Втрийте, затоплете с шапка за баня и кърпа. Измийте след 15 минути с обичайния си
шампоан.

С много силно действие са маските с лук. Настържете 1 голяма глава, изцедете сока, смесете го с отвара от репей и ракия в съотношение 4:6:1. Тази смес оставете да престои 30 минути, после разнесете по косата. След 1 -2 часа я измийте с шампоан и изплакнете с отвара от лайка или коприва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да научите малкото дете да контролира емоциите си?

Най-ефективно е отслабването с комплексни упражнения