17

юли

Електро, фото или лазерна епилация?

Три са методите за трайна епилация – електро, фото и лазерна. Какви са разликите и какъв вид да изберете?

епилация

За да изберете най-подходящата за вас, трябва да знаете коя какво представлява и какъв е резултатът от прилагането й.

Какво е електроепилация и какви са минусите и плюсовете при нея?

Електроепилацията е точков метод, при който се отделя всеки косъм. Сензорът се вкарва във фоликулата му и се подава ток. Той разрушава стволовите клетки, отговорни за растежа. Така се постига епилация завинаги, ако няма хормонални проблеми. Процедурата е доста болезнена, но може да се прилага на всички участъци. Косъмчетата трябва да са по-големи от 3 мм. Препоръчват се от 3 до 7 сеанса с интервал от 2 месеца.

Какво е фотоепилация и какви са минусите и плюсовете при нея?

Фотопепилацията е фиксиране на лъч светлина непосредствено върху кожата за отстраняване на няколко косъма едновременно. Тази светлина се поглъща от меланина, преобразува се в топлина и се унищожават стволовите клетки, отговарящи за растежа. Постепенно се постига ефект до около 70% гладкост. Най-добър е при тъмни косми, светлите изтъняват и растат по-бавно. Не се препоръчва използване за вежди, защото очите не могат да се защитят качествено. Косъмчетата трябва да са до 1 мм. Нужни са от 6 до 10 процедури с интервал месец и половина. След това ефектът се поддържа според растежа на космите.

Какво е лазерна епилация и какви са минусите и плюсовете при нея?

Лазерната епилация се постига с проникването на лъч в кожата на определена дълбочина. И тук се атакува меланинът. Затова и при този метод резултатът е най-добър при тъмни косми. Растежът им намалява до 80%. Може да се прилага на всички участъци на тялото, но се използва предимно за лице и мишници, защото по краката и ръцете трябва много време за процедурата. Дължината на космите трябва да е 1-2 мм. Необходими са от 5 до 10 процедури с интервал 1-2 месеца.

Източници: https://www.insider.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts