23

ное.

Грейпфрутите са популярно средство за обгрижване на лицето

С тях може да решите редица проблеми на кожата на лицето

У дома лесно ще си направите сами различни маски с цитруса. Те влияят отлично на всеки вид кожа, правят я стегната и еластична, със сияен тен. Плодът е ценен и със защитните си функции, свежда до минимум отражението на външните фактори.

В състава на грейпфрутите влиза богата гама от витамини и органични киселини. Те имат силно изразено антиоксидантно действие и така забавя процесите на стареене. Витамин С стимулира изработката на колаген и еластан, укрепва стените на съдовете и предпазва от купероза. Има и избелващо действие, помага при възрастова пигментация и лунички.

От плода се извлича и ефирно масло, което се бори успешно с целулита, прекрасно поддържа тонуса на кожата на лицето

Освен това нормализира и работата на подкожните мастни жлези.

Натурален сок от грейпфрут може да се използва като лосион за нормализиране на мастния баланс на кожата. Подхранва и възстановява, изглажда и има почистващо действие. Сокът е уникален по своя състав, влиза в ролята на натурално хидратиращо средство. Това се дължи на богатото съдържание на калий, именно той под държа водния баланс в клетките.

Полезно е както месото, така и кората на плода

Например ако ръцете ви изпръхват и се зачервяват през зимата, ги масажирайте редовно с кора от плода. Може да си направите скраб с масло от грейпфрут и морска сол за изглаждане и освежаване на тялото.

Много ценни са маските с грейпфрут през зимата, защото допълнително подхранват и предпазват лицето

Може да ги използвате и при проблемна кожа. Фолиевата киселина и витамин В9 се справят с възпаленията, подпомагат зарастването на пъпки и ранички.

Препоръчват се най-вече при повехнала кожа, при изразени признаци на стареене, ако тенът е сив и нездрав, при видими признаци на авитаминоза.

Не е добре да се правят маските само при алергия към плода или прекадено чувствителна кожа

Нанасяйте маската само на добре почистено лице, най-добре предварително напарено с билкова отвара (от лайка или липа).

При повехнала и изморена кожа измийте 1 с.л. ориз с няколко води. Изсушете го и го стрийте на брашно. Почистете резен грейпфрут от ципата и го намачкайте. Добавете към ориза заедно с 1 с.л. кисело мляко. Ако е много течна маската, сложете още оризово брашно. Нанесете на лицето и след 20 минути измийте с топла отвара от лайка. Правете маската веднъж в седмицата. Бръчките ще се загладят видимо, тенът ще се изравни и освежи.

Грейпфрут при бръчки на лицето

При силно изразени бръчки направете маска от 2 с.л. пюре от грейпфрут, 1 с.л. сметана и сок на морков до получаване на нужната консистенция. Ако стане прекадено рядка, сгъстете с малко брашно. Оставете да действа 20 минути на лицето и измийте с топла вода. Максимален ефект ще получите с месечен курс от две процедури в седмицата.

Почистваща маска става при смесването на 2 таблетки активен въглен, 1 жълтък и сока от половин грейпфрут – до консистенция на гъста сметана. Може да разделите сместа на две, да сложите половината в хладилника и да я използвате след 3 дни, не по-късно. Оставете да действа на лицето 10 минути и измийте с топла отвара от
лайка.

За изравняване и освежаване на тена изцедете един грейпфрут

Смесете го с 1 с.л. суха мая и бъркайте, докато тя се разтвори напълно. Напоете с получената смес парче марля и я сложете на лицето. След 10-15 минути я свалете. Натрийте кожата
с прясно мляко, а след това с мокра кърпа. За да заличите петна и лунички, правете маската през ден в продължение на месец.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts