Вижте 8-те най-забранявани филма в историята!

Шампион е „Голямото Тексаско клане“

Щом някой филм бъде забранен, той автоматично добива значение и по-голямо внимание от страна на публиката.

В историята на киното има стотици забранявани по различни места филми, в различни страни и по различни причини. Ето обаче кои са осемте най-забранявани филма:


1. „Канибалски холокост“.
Това е италиански филм от 1980 г., който разказва за професор и неговия екип, които се губят в амазонската джунгла. Филмът е тежък за гледане и не е чудно, че бързо е изваден от програмите на повeчето кина.


2. „Портокал с часовников механизъм“.
Култовият филм на Стенли Кубрик бе забранен на много места по света още при появата си.


3. „Батъл Роял“.
Този японски филм бе забранен през 2009 г. заради изключително гадните сцени в него.


4. „Последната къща вляво“.
Това е историята за две тинейджърки, които са били отвлечени в покрайнините на град. Тези, които са го гледали, твърдят, че никак не става за гледане.


5. „Хостел“.
Името обяснява съдържанието на филма, а става въпрос дори за трилогия. Първата част е снимана през 2005 г., историята е за двама ученици, които отсядат в хостели по време на пътуването им из Европа. „Хостел“ е изпълнен с мистерия, ужаси и гадости, има и българско участие в лицето на Станислав Яневски, който е сред особено гадно убитите жертви.


6. „Белязаният“.
„Белязаният“ е сниман през 1983 г. като римейк на едноименния филм от 1932 г. Става въпрос за документален филм, който изобилства от жестокости, но за капак в него има и няколко особено неприятни сцени, заради които е бил забраняван в много държави.


7. „Голямото Тексаско клане“.
Това е филм, който разказва за трупа приятели, които по време на своето пътуване, се натъкват на канибали. „Голямото Тексаско клане“ е бил забраняван в много държави, сред които Бразилия, Чили, Финландия, Франция, Исландия, Норвегия, Сингапур, Швеция и Западна Германия.


8. „Планината Броукбек“.
Тук се разказва за еднополова любов между каубои, която много хора по света все още не са склонни да одобряват, което доведе до неговата забрана на много места. Въпреки това този филм получи и множество награди.

One Comment

Leave a Reply
  1. Без култовия Сръбски филм класацията изобщо не е пълна. Доста тежък за гледане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да се борим с вредителите по цветята и селскостопанските насаждения?

Особености на националната лъжа