30

окт.

Бързи домашни маски с жожоба за справяне с рядката и слаба коса

Маслото от жожоба е популярна съставка в маските за лице, но то действа отлично и на косата

За разлика от останалите масла е с по-гъсто, бързо прониква в скална, не създава лепкавост и мазен блясък.

То обвива всеки косъм със защитна обвивка и го пази от всякакви атмосферни влияния, най-вече от вредните слънчеви лъчи. Заради големия брой липиди овлажнява в дълбочина. Решава и проблема с цъфналите крайчета. Подходящо е за всеки тип коса, особено полезно е за суха и изтощена. Мохе да го използвате самостоятелно или като основна съставка в маски.

За стимулиране на растежа и сгъстяване на косата смесете по 1 с.л. масло от жожоба и горчица с 1 ч.л. захар. При нужда разредете с малко вода. В трийте много добре в корените. По самата коса разнесете чисто масло. След минимум 20 минути измийте с обичайния си шампоан.

С много добър подхранващ и заздравяващ ефект е маската от по 2 сл. масло от жожоба и от репей. Втрийте в корените с масажиране. Измийте след час с шампоан. Действие ще има, ако правите процедурата няколко месеца.

Маслото от жожоба помага при косопад. Към 3 с.л. добавете 1 предварително разбит жълтък и 2 с.л. мед. Втрийте в корените и разнесете по косата. След 2 часа измийте с хладка вода и шампоан. Правете маската 2 пъти в седмицата за 2 месеца.

Красивата коса е лъскава

Ще й дадете блясък с 3 капки ефирно цитрусово масло, 2 с.л. масло от жожоба и 5 капки витамин А или Е. Разбъркайте, оставете 10 минути и нанесете на косата от корените към върховете. Измийте с шампоан и изплакнете с подкиселена вода. Не се престаравайте да държите сместа по-дълго, защото ще пресуши скалпа и ще се появи пърхот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts