Против уроки и за късмет: 7 магически билки и растения за опушване на къщата

В ритуалите за защита на дома може да използвате не само огледала и свещи, но и по-екзотичен вариант – билки

Най-често срещаните билки тамян и ароматни билки се използват, за да се отървем от негативизма, безпокойството и стреса, да пречистим въздуха от вредни примеси и да наситите атмосферата с позитивизъм, енергия и бодрост. И разбира се, да се даде на обитателите на пространството чувство на увереност или релакс.

Има билки, които могат както да успокоят, така и да тонизират. Във всеки случай, работейки върху състоянието си с тяхна помощ, можете значително да „почистите“ енергията у дома. Какво може да се използва?

Хвойна и други иглолистни дървета

Хвойната почиства от негативизъм и „изгаря“ енергията на завистта и омразата, дошла във вашия дом с посещението на евентуални недоброжелатели. Може да се замени с всякакви иглолистни, например смърчови клони и елхови клонки, и да превърнете опушването с тях в постоянен ритуал за защита на дома.

Розмарин

Розмаринът е не само ароматна подправка, но и до известна степен растение прогонващо зли духове, зло око и други негативи. Розмаринът е особено ефективен при „комплексна терапия“: можете да опушите стая с розмарин и да се къпете с вода от розмарин. И след това да пиете чай от розмарин, който ще ви ободри и ще подобри настроението.

Дафинов лист и черен пипер

Просто запържете крутоните със сол, черен пипер и малко дафинов лист в сух тиган. Шегата настрана, но лютият черен пипер (особено прясно смлян) идеално почиства стаята от негативизъм и неутрализира обикновените зли очи. А дафиновият лист успокоява.

Градински чай

Това растение перфектно „почиства“ енергията, така че можете да опушите стаята с него след сериозни кавги или неприятни гости, за да избегнете зли вибрации. Най-доброто от всичко е, че градинският чай се комбинира с пелин – след такъв дует негативът няма да има почти никакъв шанс.

Коприва

„Зло” растение, но какъв ефект от него! Копривата е безмилостна към завистливи хора и врагове: тя прогонва онези, които могат да ви навлекат уроки и отразява всички лоши помисли на недоброжелателите. Но това не е всичко! Опушването с коприва привлича любов и разбиране в къщата, лекува и дава сила на ума.

Череша

Изсушете дръжките на плодовете, докарайте ги до възможно най-прахообразни състояние и постепенно опушвайте стаята със сместа, ако искате да подобрите отношенията с партньора си: черешите покровителстват романтиката и семейните връзки. В любовните ритуали практикуващите препоръчват използването на свещи с черешови листенца, а листа от череша могат да се добавят и към чая.

Важно е да се знае, че опушването е практика, която трябва да се извършва в съответствие с правилата за безопасност.

Ето защо е важно да се осигури добра вентилация. В допълнение, за сухите билки се нуждаете и от дълбока купа с пясък (билките са склонни да искрят във всички посоки). И не забравяйте да прочетете противопоказанията, преди да изберете конкретно растение, защото много от тях не се препоръчват за бременни жени и хора, страдащи от алергии.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защо не трябва да убивате паяк, който е влязъл в дома ви

здравословно ястие с ориз

Здравословно ястие с ориз,спанак и нахут