7 клопки при мастурбацията, за които не сте подозирали

В кръга на шегата – добрата новина е, че мастурбацията няма да ви ослепи. Но има и други капани на самозадоволяването, за които трябва да сте наясно

Гатанка: „Почти всеки го прави, но никой не иска да си признае. Какво е това?“. Точно така – мастурбацията! Дълго време самозадоволяването се смяташе за нещо мръсно и срамно. През Средновековието обикновено се е говорило, че мастурбацията може да доведе до слепота. И мнозина са вярвали в това. Всъщност, не всичко е толкова страшно, но все пак могат да възникнат някои сериозни последици.

Може да си докарате инфекция

Мастурбацията е безопасна, но не напълно. За разлика от секса с партньор, самозадоволяването не може да причини болести, предавани по полов път, но инфекциозните болести няма да ви пропуснат, ако не спазвате някои не чак толкова сложни правила. Чистотата е ключът към здравословната мастурбация.

Не забравяйте да измиете ръцете си, преди да започнете да докосвате себе си, за да избегнете разпространението на бактерии и инфекция. И да, не трябва да използвате слюнката като лубрикант. Тя съдържа много вредни микроорганизми, които нарушават естествената микрофлора на влагалището и могат да причинят млечница или нещо по-лошо. Освен това слюнката изсъхва бързо.

Неподходящите предмети са лоши секс играчки

В опит да се задоволят дамите прибягват до различни трикове. При повечето от тях няма да има нужда да се посети секс магазин или да се поръчат секс играчки чрез интернет. Използва се всичко, което може да се намери вкъщи: банан, краставица, дезодорант, дистанционно управление, дръжка на гребена и всичко, което визуално може да мине за вибратор. Но дори и да сложите презерватив, всичко това няма да мине за секс играчки.

Бананът се чупи лесно, краставицата не винаги е приятна, а дезодорантът може да нарани вагината. Във всичко това има малко забавление. Но има и толкова много случаи, когато моркови, краставици или нещо друго по-интересно заседне във влагалището и трябва да се повика линейка, тъй като човек сам не може да се справи. Затова е най-добре да си купите висококачествени секс играчки и да се насладете на самозадоволяването без излишен риск.

Мастурбацията води до пристрастяване

Това е факт! След като започне да му харесва, човек престава да вижда смисъла в това да има полов акт с партньор, не установява социални контакти, търси уединено място за мастурбация и постоянно мисли за самозадоволяване. Понякога това води до мания, която е изпълнена с не съвсем адекватно поведение.

Как можете да разберете дали сте пристрастени към мастурбацията? Лесно е – мастурбацията пречи не само на нормалния полов живот, но и на пълноценния живот изобщо. Готови сте да замените мастурбацията за секс с партньор, постоянно мислите за това и при първата възможност започвате да се самозадоволявате. В този случай е по-добре да се свържете със сексолог или психолог.

Самозадоволяването може да доведе до нараняване

Ако мастурбирате твърде често, има риск от увреждане на гениталиите. Особено ако пренебрегнете използването на лубрикант. Освен това съществува риск и при използването на секс играчки, а не само банани и краставици. Ще отнеме много време, за да се възстановите от нараняването и да отложите мастурбацията до по-добри времена.

Загуба на чувствителност

Това е често срещано явление. При прекомерно стимулиране на клитора с помощта на душ или секс играчки, жената престава да се наслаждава на вагиналния секс. Оргазмът ще бъде нещо далечно и почти нереално. Следователно всичко е наред когато е с мярка!

Мастурбацията причинява енергиен срив

Самозадоволяването е голяма загуба на енергия, особено когато процесът не е удоволствие, не води до премахване на сексуалното напрежение и стреса, а е нещо като „по задължение“. Порочен кръг: уморявате се да мастурбирате, но не можете да спрете да мастурбирате. Оттук: раздразнителност, апатия, лошо настроение. Отново да уточним, че става дума за твърде много мастурбация, която се е превърнала едва ли не в мания.

Аналните секс играчки се губят лесно

Ако се борави неправилно, играчките за анален секс могат лесно да бъдат изгубени вътре в самия човек. И това не може да бъде поправено без намесата на лекар. Има много такива истории, повечето от които звучат като виц. Въпреки това, в тях няма нищо приятно. В много частни клиники има специална услуга за отстраняване на чужди предмети от ректума.

Затова, ако решите сами да си доставите анално удоволствие, бъдете изключително внимателни. И не забравяйте да се уверите, че секс играчките имат специална джаджа, която ще предотврати изплъзването им навътре.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

бисквити за хелоуин

Домашни бисквити за хелоуин

коензим Q10

Коензим Q10 за коса: какво трябва да знаете