ефективни съвети за намаляване на кафето

5

мар.

5 ефективни съвети за намаляване на кафето

Пиенето на повече кафе може да повлияе лошо на вашето здраве

Пиенето на чаша кафе всяка сутрин е навик за много хора. Това е напитка, която ви кара да се чувствате спокойни и будни заради съдържащия се в нея кофеин, който причинява хиперактивност. Една или две чаши всеки ден е добре. Проблемът обаче е, когато пиете твърде много кафе.

Искате ли да разберете как да се откажете от този навик, като го замените с по-здравословни варианти? Прочетете, за да научите кои са 5- те най ефективни съвети за намаляване на кафето.

Защо увеличаваме дозите кафе

Всичко е добро в умерени количества, но когато злоупотребявате с нещо, е трудно да спрете. Това се случва, защото тялото ви в крайна сметка изгражда толерантност. По този начин искате повече и повече, така че тялото ви да се чувства точно както при първия път, когато сте го пили.

Пиенето на твърде много кафе повишава активността на тялото ви. Всъщност това също може да причини тревожност, проблеми с нервите, както и тахикардия. Следователно може да доведе до много здравословни проблеми.

Има случаи на хора, чиято нервна система не работи както трябва. Може да повлияе на съня, настроението и в някои случаи дори да причини Синдром на неспокойните крака, известен още като болестта на Уилия-Екбом. Този синдром има неврологичен произход и кара краката ви да се движат, защото усещате, че изтръпват и горят.

Кафето също съдържа kahweol и cafestol, вещества, които повишават така наречения „лош холестерол“

Постепенно намалявайте количеството

Първото нещо, което трябва да направите, е бавно да намалите количеството чаши, които пиете всеки ден. Ако пиете пет чаши всеки ден, намалете до четири за няколко дни, след това намалете до три и така нататък.

Комбинирайте кафето с мляко

Това е добър начин да спрете да пиете твърде много от това силно вещество. Ако продължите да го пиете в същата чаша и го направите по-малко концентриран, ще консумирате по-малко кофеин.

Ако имате непоносимост към лактоза, използвайте вместо това вода или заместител на мляко. Идеята е да намалите количеството кофеин, така че това е добър начин да го направите.

Опитайте безкофеинови напитки

Заменете кафето си с кофеин с безкофеиново. Въпреки че безкофеиновият кофеин може да повиши холестерола, вие спирате да пиете кофеин, което прави кафето толкова пристрастяващо.

След като премахнете пристрастяващия компонент на кафето от живота си, ще ви бъде по-лесно да спрете или намалите дозата. Не се притеснявайте за вкуса на безкофеиново кафе, защото е почти същият като обикновеното кафе.

Заменете го с нещо друго

Когато имате почивка на работа, сменете чашата кафе с плод, сок, чай без кофеин или друга по-здравословна закуска.

Например, опитайте ябълка, за да видите по-добри резултати. Определено обаче ще се изненадате, когато разберете, че водата всъщност е най-добрият заместител.

Когато ви се пие кафе, веднага трябва да консумирате нещо по-здравословно. Трябва да положите съзнателни усилия, за да направите това и да не го замествате с друг порок.

Ефективни съвети за намаляване на кафето- ако се ви се наложи подремнете

Ако пиете кафе, за да останете будни, по-добре е да подремнете 15 до 25 минути, за да се възстановите. Всъщност резултатите ще бъдат по-добри. Въпреки че кафето ви държи будни, то не помага за концентрацията ви или не ви кара да се чувствате добре отпочинали.

Не отказвайте на тялото си почивката, която заслужава. Не забравяйте, че липсата на достатъчно сън ще причини умора и други заболявания.

Освен това е важно да държите лекарството за главоболие под ръка, докато работите върху това да не пиете твърде много кафе. Много често е да получите мигрена през първите няколко дни

Източници: https://pixabay.com/bghttps://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts