17

апр.

Удивителни резултати: Психопатите често се „крият“ в тези професии

Има няколко професии, в които според някои изследвания могат да се открият по-голям брой хора с психопатични характеристики.

Сред тях има мениджъри, банкери, адвокати, политици и работещи в медии.

Изследванията показват, че психопатията се среща по-често при хора, които са склонни да поемат рискове, да правят решителни ходове и притежават висока степен на самочувствие. Точно това са характеристиките, които се търсят при мениджърите и банкерите, където хората, които имат тези характеристики, обикновено се придвижват до върха на йерархията.

От друга страна, адвокатите и политиците са обучени да бъдат добри в манипулирането и убедителното представяне на аргументи, така че някои от тях са склонни да проявяват психопатични черти. Освен това някои изследвания показват, че сред журналистите, особено тези, които работят върху сензационни истории, могат да бъдат намерени голям брой хора с психопатични характеристики.

Важно е да се отбележи, че това не означава, че всички хора в тези професии са психопати, нито че хората с психопатични черти непременно са успешни в професията си. Това изследване служи като предупреждение, че е необходимо да се обърне внимание на хората с това разстройство, за да се предотвратят възможните щети, които биха могли да нанесат в професията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts