сокове за укрепване на имунната система

10

сеп.

Сокове за укрепване на имунната система

Засилването на имунната предотвратява развитието на болести

Укрепването на имунната система да е много важно, защото ако тя не е в добро състояние, е много по-вероятно да се разболеем. Можем да кажем, че тази система е като армия, която е готова да защити тялото ни от врагове, които не са нищо повече от болести от всякакъв произход.

Когато защитата ни е висока, тялото ни е в състояние да се защити и да атакува всяка заплаха, независимо дали е вирус или бактерия. Ако е отслабено по някакъв начин, патогените могат да навлязат в тялото без проблем или пречка.

Имунната система идентифицира и унищожава тези агресори, разпознава ги и ги запомня, ако искат да влязат отново. Той се бори срещу всеки елемент, вреден за здравето, благодарение на лимфоцитите (т.е. белите кръвни клетки) и антителата (протеинови молекули).

Това не е единствената цел на нашите защити, те също така предотвратяват преждевременното стареене и най-вече последствията от него при хората.

Много фактори могат да отслабят имунната система, сред които следните:

  • Емоционални състояния
  • ХИВ/СПИН
  • Рак
  • Недостиг на хранителни вещества
  • Възпалителни заболявания на червата
  • Медицински процедури (лекарства, операции, лечения и др.).

Подсилване на имунната система по естествен начин

Възможно е да подсилите имунната система по естествен и вкусен начин. Ето някои страхотни сокове.

Сок от ягода, портокал и гуава

Тези плодове имат голямо количество витамин С и повишават защитните сили на организма, което е потвърдено от няколко изследвания. Имате нужда от половин чаша ягоди, 1 гуава и 2 портокала. Измийте и нарежете първите два, а портокалите изцедете. Сложете всичко в блендер и разбъркайте добре. Пийте по една чаша на ден на гладно, сутрин.

Сок от касис, спанак и портокал

Съставките за тази рецепта са 2 шепи касис, 6 листа спанак и два портокала. Измийте касиса и отстранете дръжките. Обелете портокала и го нарежете на парчета. Измийте добре спанака. Сложете всичко заедно в блендера и пийте по чаша на ден, особено сутрин.

Кайсиев, портокалов и гроздов сок

За този рецепта ще ви трябват 1 нар, 4 кайсии, половин лимон, 1 портокал, половин чаша ананас, чаша грозде и половин чаша натрошен лед. Измийте всички плодове и отстранете семките от всеки един.

Нарежете ги, за да са готови за блендера. Смесете всичко, докато остане гладко. Добавете леда и продължете да блендирате още няколко минути. Пий всеки ден.

Сок от касис, лимон и ябълка

Имате нужда от шепа касис, 1 лимон и 3 ябълки. Измийте всички съставки, разполовете лимона, нарежете ябълките и поставете всичко в чаша на блендер с чаша вода. Пийте сока веднъж на ден.

Можете да удвоите количеството, което пиете през зимата или в периоди на смяна на сезона. По този начин можете да подсилите имунната система като превантивно действие при по-лошо време.

Сок от тиква и моркови

Имате нужда от един резен тиква и един голям морков. Измийте и нарежете и двете, поставете поотделно в екстрактора и облейте с вода всеки един от тях. Разбърква се с лъжица и се пие по една чаша на ден през цялата година, с изключение на зимата, когато се пият по две (сутрин и вечер).

Сок от зелено грозде и стафиди

Трябват ви 8 големи зърна грозде и 2 супени лъжици стафиди. Отстранете семките и измийте добре. Сложете всичко в блендер и добавете чаша вода. Блендирайте за няколко минути. Пийте веднъж на ден или разделете на два дневни приема.

Сок от чесън, джинджифил и магданоз

Трябват ви две скилидки чесън, малък резен джинджифил, шепа магданоз, зелена ябълка и 3 моркова. Пасирайте първите три съставки и след това добавете ябълката и морковите. Можете да добавите малко вода. Пийте всеки ден, в рамките на 20 минути от приготвянето му.

Сок от ябълка, маруля и сусам

Необходими са ви 6 листа маруля, 3 ябълки и две супени лъжици сусам. Измийте и нарежете марулята, ябълките отиват добре измити и обелени. Поставете всички съставки в блендера и пийте прясно приготвени.

Сок от бадеми, слънчоглед и манго

Съставките са 2 манго, 3 кивита, 2 ябълки, 1 супена лъжица слънчогледови семки и 4 обелени бадема. Обелете и нарежете плодовете, добавете семките и направете сок. Поставете в хладилника за три часа. Пие се добре охладено.

Източници:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts