5

окт.

Пуловер и нов чифт обувки в хладилника? Има смисъл да ги слагате там!

Оказва се, че хладилникът е способен не само да охлажда храна, но и да се справя с редица други домакински задачи

Излишно е да обясняваме защо имаме нужда от хладилник. Всеки разбира каква е целта на този домакински уред. Но опитните домакини непрекъснато измислят различни лайфхакове, за да улеснят живота си. Това се случва и този път. Научихме, че хладилникът може да се използва не само по предназначение. Ще ви разкажем как иначе в нашата статия.

Защо си струва да сложите пуловера във фризера?

Говорим конкретно за изделия от вълна. Както знаете, те често изтъняват и вълнените нишки падат, оставяйки следи по други дрехи, мебели и къде ли не. Хладилникът, и по-скоро екстремният студ ще ви помогне да се справите с този проблем. Достатъчно е да поставите там пуловер (или шал или яке от същата материя) в торбичка с цип да престои във фризера за една нощ.

Какво се случва след това? Ефектът със сигурност ще ви зарадва. Когато са изложени на силен студ, вълнените влакна сякаш се слепват и след това няма да се разтегнат, а цветът ще стане по-стабилен дори след многобройни пранета.

Защо да сложите дънките в хладилника?

Случва се да сте ги носили доста, но те вече да са загубили предишната си свежест и дори са започнали да миришат неприятно. За да върнете оригиналния им вид, можете да поставите дънките във фризера, като първо ги поставите в специална торбичка. Струва си да ги държите там цяла нощ. След излагане на студ бактериите, причинили неприятната миризма, ще умрат, а дънките ще изглеждат много по-добре. Може периодично да охлаждате любимия чифт дънки по този начин, за да сте сигурни, че ги поддържате чисти от разни неприятни микроорганизми.

Между другото, някои замърсители могат да бъдат отстранени от панталоните (или дънковите поли) по същия начин. Например петно ​​от дъвка, от което не можете да се отървете. Всичко, което трябва да направите, е да поставите дънките във фризера за няколко часа. След като ги извадите оттам, дъвката може лесно да се изстърже и дрехата да се изпере по обичайния начин.

Защо да поставите обувките в хладилника?

Ако наскоро сте купили нови обувки или маратонки, се случва да има търкане и дори се усещат малко стегнати. Фризерът ще ви помогне да се справите с проблема. Трябва да вземете две найлонови торбички (същите, които ползвате за замразяване на храна), да ги намокрите хубаво с вода, както и да навлажните самите обувки и да ги завиете добре в мокрите найлони. В тази форма обувките трябва да се оставят във фризера за една нощ.

Какво се случва след това? Водата, която се превръща в лед по време на замръзване, ще увеличи обема си и може да разтегне обувките. Така те вече няма да ви стискат и да протриват кожата на краката, особено в областта на малките пръсти и задната част на глезена.

Между другото, този метод също ще помогне да се отървете от неприятната миризма, която понякога може да идва от обувките. Това е така, защото бактериите ще умрат под въздействието на студа и вашите маратонки, обувки или ботуши ще бъдат отново свежи и приятни за употреба. Това важи най-вече за детските обувки. По този начин ще предпазите крачетата на децата от гъбички и разни други проблеми, които вредителите могат да причинят.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts