Как да привлечем щастието: ритуали за късмет

6

мар.

Как да привлечем щастието: ритуали за късмет

Извор на желанията е извор вода, в който трябва да се хвърли монета (символ на късмет) и да се намисли желание

Според древните този подарък към боговете ще защити водния извор от пресъхване. Вярвало се, че боговете на морето ще са доволни, ако им поднесем като дар няколко монети.

Традицията е разпространена по целия свят и днес. Мнозина вярват, че ако погледнем отражението си във вода, хвърлим монета и си намислим желание, то непременно ще се сбъдне. Ако сте посещавали Рим, сигурно сте били край фонтана Треви или други знаменити фонтани, където морските богове приемат не по-малко от три монети.

„Ядец” – гръдната кост на кокошката, също е символ на успех и „помага” за реализиране на желанията. Двама души трябва да я хванат с малките си кутрета от двете страни, да си намислят желание и да дръпнат. Костта се счупва и този, у когото остане по-голямата половина, ще сбъдне своето желание. А другият остава с… „ядец”.

Паднала мигла се смята за символ на късмет и помага да се приближи изпълнението на желанието. Ако на бузата ви е паднала мигла, вземете я, намислете си желание и я духнете.

Падаща звезда също помага на желанието да се реализира. Ако станете свидетели на такъв феномен, значи тайното ви заветно желание със сигурност ще се сбъдне.

КАМЪНИ ЗА КЪСМЕТ

Кехлибар – смята се, че този камък е частичка от Слънцето и затова има силата да носи късмет. Гърците наричат кехлибара „електрон” – именно от тази дума произлиза и названието „електричество”. Ако потъркате камъка, той започва да искри. Вероятно затова му се приписват магически свойства да носи късмет. Китайците и мюсюлманите използват кехлибар като благовоние и за защита от зли духове.

Сапфирът е символ на успех още от древни времена. Гърците вярват, че ако носите сапфири, винаги ще се намирате под покровителството на боговете. В древността в Средния изток се смята, че този син камък е с магическа сила.

Според легендата централен елемент в пръстена на цар Соломон е бил именно сапфирът.

В Индия вярват, че сапфирът привлича здраве и богатство. При други народи този камък пази девствениците, плаши нечистата сила и паяците.

Сапфирът е камък на родените през септември, на които носи късмет.

Котешко око помага да се преодоляват препятствията и да се постигне успех в живота. Пази от лоши очи, привидения, духове и негативното влияние на планетите. Индийците вярват, че ако носят котешко око, късметът никога няма да отвърне лицето си от тях.

За любителите на хазартни игри котешкото око е важен талисман, помагащ им да направят избор. Той защитава от внезапни провали в бизнеса и осигурява финансова стабилност, като пази парите на този, който го носи.

Източник: www.psyoffice.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts