10

ное.

Талисмани за здраве и късмет от флората и фауната

Кои животни носят късмет? Какви цветя да засадите, за да привлечете любовта?

Вижте кои са най-добрите талисмани от животинското царство и растителния свят.

Слон. Това животно е символ на преодоляването на смъртта, фън-шуй се отнася към него като към символ на успеха. Индуисткият бог Ганеша се изобразява с глава на слон и е бог на мъдростта и благополучието, фигурки на слонове, поставени на рафтовете или до вратата, носят дълголетие и успех. Слонът се асоциира още с мъдрост, сила, преданост, интелект м уединение.

Прилепите от вида косматоопашат гладко-нос в Китай са символи на дълголетието. Амулети с изображение на тези животни носят щастие. Смята се, че прилепът плаши нечистата сила. Пет прилепа представляват здраве, дълголетие, любов, богатство и добродетел.

Тигър. В китайската астрологическа система това животно е символ на успеха. Тигърът пази от определени напасти, в това число от кражба и пожар.

Жаба. За много народи това животно е символ на процъфтяване, благополучие, приятелство и изобилие. Понякога е асоциирано с плодовитост. Индианците от югозападните части на Щатите имат особен символ; жаба, която носи в устата си парче дърво. Индианците мохаве вярват, че именно това животно е донесло огъня на хората.

Древните римляни смятат, че жабата носи късмет на дома.

Австралийските аборигени вярват, че именно жабите носят бурите и дъждовете

Жабите могат да ускорят оздравяването на болните.

Древните египтяни и гърците асоциират жабите с вдъхновение и плодовитoст. В Древен Египет Хекат – богинята на плодородието и раждането на деца, е обозначавана писмено със символ жаба.

Смята се, че талисмани във вид на жаби привличат истинските приятели и помагат да откриете трайните любовни отношения.

Птици като жерави, щъркели, орли и соколи също се отнасят към символите на успеха.

При някои животни понякога се отделят определени части на тялото, символизиращи късмет.

Задна заешка лапа. Зайците, като цяло, се асоциират с изобилието, а задните лапи се „отнасят“ към фертилността. Ако тази част от животното носи със себе си мъж, той ще стане баща; ако това е жена, скоро тя ще забременее.

Крокодилски зъби. Африканците смятат, че тази част от тялото на животното носи успех в хазартни игри

Четирилистна детелина. Това е много популярен символ на късмет сред европейците, вероятно свързан с Деня на свети Патрик. Детелината с четири листенца, макар и рядка, все пак се среща в природата. Ако намерите поне една сред милионите трилистни нейни посестрими, това е добър знак. Според легендата, когато се наложило Ева да напусне Рая, тя взела със себе си четирилистна детелина за късмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts