17

окт.

Как да измиете огледала и прозорци без ивици: 4 народни средства, които наистина работят

Искате вашите огледала и прозорци да блестят като нови? Ето няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да постигнете перфектния резултат

Причини за замърсяване

След почистване обикновено се появяват петна по огледалата и прозорците. И колкото и да търкаме – с парцали, гъби, вестници – доста трудно е да се отървем от тях. Имайте предвид, че петната и линиите по стъклото и огледалата се появяват по няколко причини.

Първо, проблемът може да е в недостатъчно чиста вода. Второ, някои почистващи препарати за стъкло, продавани в супермаркетите, оставят восъчни остатъци. Ето защо е по-добре да откажете всякакви продукти със сапун и други аромати, както и от такива с багрила.

Трето, грешен избор на парцали/гъби. Микрофибърната кърпа би била чудесен вариант. За да избегнете ивици, струва си да избършете стъклото много внимателно, като избягвате кръгови движения.

Как се мият прозорци и огледала

За да предотвратите появата на нежелани следи, трябва да следвате ето тази лесна инструкция.

Отстранете замърсяванията и мазнините от повърхността. Ако петната са засъхнали, можете да нанесете малко почистващ препарат и да оставите за 10-12 минути, след което да измиете – това е първата стъпка към безупречен блясък.

Избършете леко прозореца или огледалото с памучна кърпа.

Бършете огледалото или прозореца в една посока, това ще помогне да се избегнат видими ивици. Можете също така да полирате повърхността с мека кърпа или марля.

Домашни средства за измиване на прозорци и огледала

За да се постигне чистота, не е необходимо да се използват химикали. Народните методи винаги ще дойдат на помощ. Между другото, те са тествани и работят много добре дори в най-трудните ситуации.

Бял оцет

Белият оцет е незаменимо средство, което се използва за почистване на повечето домакински предмети. Но знаете ли, че може да се използва и за почистване на стъкло? Просто трябва да смесите бял оцет и вода в равни пропорции. Този разтвор е добре да се използва като спрей. Просто го нанесете върху повърхността и след това избършете със суха кърпа.

Алкохол

Можете да постигнете блясък с помощта на всяко вещество, което съдържа алкохол. Вземете малък парцал или памучен тампон, навлажнете с този продукт и избършете в една посока повърхността. Избършете огледалото на сухо. Този метод ще ви помогне да се отървете от следи от мазнини или козметика. Единственият недостатък е, че може да има миризма.

Солен чай

Сварете чаша силен чай и добавете 1 ч.л. сол. Оставете разтвора да се охлади и накиснете кърпа в него. Измийте добре огледалото. Препоръчително е да използвате зелен чай.

Картофено нишесте

Картофите са перфектният почистващ препарат. Нарежете плода наполовина, избършете петната с него, след което отстранете остатъците с парцал. За по-голямо удобство вместо картофи може да се използва чисто нишесте: 1 с.л. на 2 чаши вода. Нанесете разтвора върху петната и оставете за 5-10 минути, след което почистете огледалото със суха кърпа.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts