12

мар.

Как да бъдеш модерен родител през 21-ви век?

А като сте наясно с модерните джаджи, ще може да измисляте и да участвате в различни игри със своите деца

Може да си направите семейно състезание през телефоните и лаптопите, като всички опитвате да се справите с едни и същи задачи. Ако го повтаряте примерно веднъж седмично, ще поддържате интереса на тийна. Нищо чудно да го видите амбициозен – надали ще иска да се окаже по-назад в материала по история, който учи в момента, от мама и татко, които са го учили преди повече от четвърт век. Като нищо ще тренира предварително, за да ви бие в семейното състезание. Следователно ще можете да се поздравите, че наистина хитро сте изпълнили целта си с геймификацията.

Ако преценявайте, че ще е трудно да зарибите тийна по всички предмети изберете този или тези, които смята за най-гадни. Но това е по-дългосрочната ви и скрита цел. Не започвайте с тях, а с дисциплина, която харесва и е силен в нея. Така ще се справи лесно и ще блесне пред вас със знания. Колкото и да се преструват, че не им пука от родителското мнение, всички деца и през пубертета обичат да си спечелят възхищението на мама и татко. А вие не пестете похвалите и плавно преминете към предметите, които са „дупка“ на сина или дъщеря ви.

След това не забравяйте да питате как вървят нещата. Но не така, сякаш контролирате – „Научи ли си, написа ли си домашните“. В повечето от тези приложения при проверката на знанията също като в електронните игри учениците печелят точки, а приложението автоматично отчита резултата им до момента. Затова питайте нещо от сорта на кое ниво стигна. Е, ще трябва и вие да продължите да развивате знанията си, за да сте наясно това много или малко е.

Ако проведете старателна подготовка по издирване на информация за подходящите сайтове и приложения, а после и добре обмислена акция по геймификацията, вероятно в края на операцията ще можете с облекчение да възкликнете по адрес на нежеланието на тийна да учи: Гейм оувър.

Не знаете какво значи? А-а, твърде небрежно се готвите за родители на тийнейджър през 21 век.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts