Как да бъдеш модерен родител през 21-ви век?

За да сте модерен родител днес, трябва да сте наясно с технологиите, които предпочитат подрастващите

top view of mother and son using digital media. Modern online generation addicted to internet.

А като сте наясно с модерните джаджи, ще може да измисляте и да участвате в различни игри със своите деца

Може да си направите семейно състезание през телефоните и лаптопите, като всички опитвате да се справите с едни и същи задачи. Ако го повтаряте примерно веднъж седмично, ще поддържате интереса на тийна. Нищо чудно да го видите амбициозен – надали ще иска да се окаже по-назад в материала по история, който учи в момента, от мама и татко, които са го учили преди повече от четвърт век. Като нищо ще тренира предварително, за да ви бие в семейното състезание. Следователно ще можете да се поздравите, че наистина хитро сте изпълнили целта си с геймификацията.

Ако преценявайте, че ще е трудно да зарибите тийна по всички предмети изберете този или тези, които смята за най-гадни. Но това е по-дългосрочната ви и скрита цел. Не започвайте с тях, а с дисциплина, която харесва и е силен в нея. Така ще се справи лесно и ще блесне пред вас със знания. Колкото и да се преструват, че не им пука от родителското мнение, всички деца и през пубертета обичат да си спечелят възхищението на мама и татко. А вие не пестете похвалите и плавно преминете към предметите, които са „дупка“ на сина или дъщеря ви.

След това не забравяйте да питате как вървят нещата. Но не така, сякаш контролирате – „Научи ли си, написа ли си домашните“. В повечето от тези приложения при проверката на знанията също като в електронните игри учениците печелят точки, а приложението автоматично отчита резултата им до момента. Затова питайте нещо от сорта на кое ниво стигна. Е, ще трябва и вие да продължите да развивате знанията си, за да сте наясно това много или малко е.

Ако проведете старателна подготовка по издирване на информация за подходящите сайтове и приложения, а после и добре обмислена акция по геймификацията, вероятно в края на операцията ще можете с облекчение да възкликнете по адрес на нежеланието на тийна да учи: Гейм оувър.

Не знаете какво значи? А-а, твърде небрежно се готвите за родители на тийнейджър през 21 век.

What do you think?

257 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 предварителни теста решават дали ставате един за друг

Преодолейте нервния срив с помощта на тези съвети