29

ное.

Докато не махнах всички теменужки от къщата, нищо добро не ми се случи

Красивите теменужки често украсяват первазите на прозорците и предизвикват възхищение и радост. Имат ли тъмна страна красивите цветя?

Оказа се, че на енергийно ниво различните по цвят теменужки имат много пагубен ефект. За да не си създавате проблеми, важно е да сте наясно с това. В тази статия ще ви разкажем какви са поверията за теменужките, както и ще разберете само лошо ли е тяхното влияние.

Със стайните теменужки, както са известни сред любителите на цветята, не всичко е толкова просто. Някой вижда само лошото в това стайно цвете и вярва в най-неприятните суеверия, свързани с него. Друг харесва всяка негова цветна версия. На кой да вярвате, можете да решите сами, след като стигнете до края на днешната статия.

Така че, защо да не започнем с неприятното, за да завършим с нещо приятно и позитивно.

Съществува мнение, че красивата теменужка е цветето на мъртвите

Следователно, не си струва да приемате такова растение като подарък, тъй като можете да си навлечете здравословни проблеми. В този смисъл старайте се и да не подарявате теменужки на вашите близки и далечни роднини, както и на приятелите.

Според отдавнашно поверие теменужките плашат мъжете

Ето защо, ако все още не сте срещнали своята половинка, не трябва да украсявате дома с теменужки, в противен случай се обричате на самота.

Но ако вече имате теменужка и тя е изсъхнала, това означава, че растението е абсорбирало цялата отрицателна енергия от къщата. И може би дори е отнела болестта на някой от хората, които живеят в нея.

На мястото на увехналото цвете определено трябва да засадите ново. На Изток казват, че виолетовото привлича просперитет в къщата и гарантира семейния мир, спокойствие и хармония. В къщата, където расте такова цвете, хората никога не се карат и са мили и внимателни един към друг. В такава къща винаги е топло и уютно.

Заслужава ли си да отглеждате теменужки?

Добре ще е, преди да си вземете вашата красива теменужка, да си помислите дали вярвате в онова, което се говори по техен адрес. И тук става въпрос за вяра както в лошото, което теменужките биха могли да донесат със себе си, така и за вяра в доброто.

Въпреки всичко, тези цветя са радост за очите. Толкова много цветове и форми – невероятно разнообразие! Между другото, в зависимост от цвета на теменужката, знаците, свързани с тях, също се променят.

Така например червеникавите теменужки предвещават появата на нов страстен любовник. Има и поверие, че червените съцветия служат като стръв за парични потоци.

Виолетовата със сини съцветия теменужка е идеална за креативните хора. Казват, че такова цвете служи като източник на вдъхновение и дава на човека подходяща енергия. Такива цветя могат безопасно да бъдат засадени в различни художествени или танцови училища за деца.

Ако имате нужда от рестартиране и духовно израстване, вземете лилава или виолетова теменужка у дома. Благодарение на това растение може да постигнете хармония в живота, да укрепите най-добрите си качества, а също така да доразвиете своята интуиция.

Розовите цветова на теменужките са отговорни за здравето на собственика им. Смята се, че такива теменужки могат да намалят апетита и да предотвратят появата на различни заболявания. В допълнение, растение с розови съцветия поддържа човек емоционално и му помага да се справи с проблемите. Ако има много от тях в живота ви, не се колебайте да вземете такава теменужка у дома.

За да работят всички тези чудеса, трябва да се грижите за вашето цвете по специален начин. Само поливане не е достатъчно. Теменужката обича общуването и грижата. И въпреки че изглежда непретенциозна, ще е добре предварително да се запознаете с начина, по който да я поливате, торите или пресаждате.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts