2

ное.

Всичко, което не знаете за Стрелеца

Стрелецът е третият огнен и третият изменчив знак. Изобразява се като кентавър, стрелящ с лък

Има отношение към трансформацията на съзнанието. Знак на вибрациите, на преобразуванията. Силата на разсейване и диференциация, присъща на Овена, се обединява и концентрира в знака Лъв и се облива в светлината на духовността в Стрелеца. Откровението на Стрелеца се проявява във вид на гений, трансформиращо съзнанието и извеждащо го на нивото на проявление на мозъчната активност.

Стрелецът е знак на пророчеството, той свързва в едно живота на духа, душата и тялото

Силите на този знак са устремени към висшите сфери на битието. Двойствената му природа се проявява в обективната и субективната страна на интуитивното съзнание. Двете форми си взаимодействат посредством вибрациите на енергийните потоци. Отличителната му черта е любовта му към пътешествията. И ако Овенът е първопроходец, архитект, а Лъвът – организатор, то Стрелецът е производител.

Проявите на егоизъм при този огнен знак са аналогични на проявите на другите два в тритона на Огъня – Овен и Лъв

Стрелецът се отличава със силен егоцентризъм и ярко изразено честолюбие. В стремежа си да господства над обкръжението си, той е способен да пробива стени с главата си. Желанието му да властва над другите, е способно да го доведе до автократия или мегаломания, а в случай на фиаско на амбициите му – до самоубийство.

В ролята на учител, проповедник или политик Стрелецът не търпи възражения и изисква безропотно подчинение от всички. Стремежът да потиска на всяка цена, му е вродено качество. Той е човек, способен да подчини плътта на волята си, и проявява известна склонност към духовен аутотренинг, потискайки животинските инстинкти на Аза и усъвършенствайки духа.

Ако е въвлечен в религиозна или философска дейност, Стрелецът е способен да даде ценен принос благодарение на ярко изразения си оптимизъм

Но богатството на неговото въображение, проявяващо се във формата на великодушие, често смущава. Той е склонен към сепаратизъм и метеж. Околните ще трябва да се примирят с това, че Стрелецът ги гледа отвисоко. Познавайки слабите им страни, той може да улови оптималния момент за нападение.

Но дълбоко в душата си, потресен от причинените страдания, той се стреми по възможност да омекоти удара. Ако Близнаците – противоположният на Стрелеца знак, в този случай ще действат по сметка или за да не виждат загрижените лица на околните, Стрелецът ще постъпи в съответствие с вътрешния си импулс. Но изпитваното при това душевно вълнение е неизмеримо по-голямо от онази практическа помощ, която той е в състояние да окаже. Защото завидната ловкост на Стрелеца способства за реализацията на помощта главно за сметка на други хора. Тъй като по натура е несамостоятелен, той предпочита да предоставя на другите възможността да работят вместо него,
продължавайки да се упива от собственото си великодушие.

Но интуицията на Стрелеца понякога способства за сублимация на неговата същност, водеща до самоотричане и саможертва от висши съображения. Отличително качество, еднакво свойствено и на Близнаците, и на Стрелеца, са техните колебания и мигновената смяна на възгледите. Но ако Близнаците разпиляват напразно думите си по всеки повод, то Стрелецът е блестящ майстор на диалектиката, пестелив на думи, проявяващ красноречие само когато е необходимо.

Представителите на този знак имат ярко изразено еротично начало, което за разлика от Скорпиона не са склонни да разпиляват. Присъщо им е чувството на самообладание и мярка.

Стрелецът трябва да запази равновесието си

За разлика от Скорпиона той много по-лесно може да стане аскет. Ако при Скорпиона еротичното начало е в неразривна връзка с неговото духовно усъвършенстване, а потребностите – в хармония с възможностите, еротичното начало у Стрелеца едва пронизва духовното, докато еротичните му възможности са обусловени от здравословното състояние.

Този знак възприема функциите на половите органи като творчески акт, към който трябва да се стреми, но с който не бива да злоупотребява. Всяко излишество в тази сфера води до силни нарушения в баланса на организма. В тази връзка, представителите на знака са склонни към въздържание и платонична любов. Характерът на еротичните отношения на Стрелеца в голямата си част зависи от избора на партньор, който обаче невинаги е удачен. Партньор с ярко изразена тенденция към еротика може да стане причина за разстройство на здравето му и препятствие за кариерата му.

Загадката и трагедията на еротичния живот на Стрелците се състои в съединяването на половия акт с висшите аспекти на неговото възприятие

На Стрелеца е подчинена мускулно-двигателната система, като цяло. Родените под този знак могат да са добри спортисти. Следствие от поразения знак са нещастни случаи, херния, тежки наранявания, възпаления на ставите. Излишествата са враг на родените под този знак, подложени на силни нервни натоварвания.

Химическото съединение, съответстващо на Стрелеца, е натриев фосфат. Недостигът или излишъкът му в организма води до образуване на големи количества млечна киселина, диатеза на пикочна киселина, ревматизъм на ставите, повишена киселинност.

За постигане на целите и изпълнение на желанията за Стрелеца са подходящи камъните, свързани със зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането му: хиацинт, гранат, тюркоаз, циркон, всички зелени и червени камъни. Камъните на съзвездието, противоположно на Стрелеца (Близнаци) са в дисонанс с неговата натура и могат да разрушат благополучието и живота му: топаз, берил, всички пъстри камъни. Според древните най-щастливият талисман за Стрелеца през януари са хиацинтът и гранатът, през февруари – хиацинт, през май, юни и юли – изумруд, през октомври и ноември – берил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts